Οδηγίες χρήσεις για να σιδερώνεις σωστά τα πουκάμισα

Συντάκτης Νewsroom Ιούλιος 28, 2019 12:35

Οδηγίες χρήσεις για να σιδερώνεις σωστά τα πουκάμισα

Όταν έρχεται η ώρα για το σίδερο της εβδομάδας, το πιο ζόρικο ρούχο στη στοίβα με τα ασιδέρωτα είναι με διαφορά το πουκάμισο. Κι αν εκείνο που είναι φτιαγμένο από τζην ύφασμα μπορεί να φορεθεί τέλος πάντως και χωρίς να σιδερωθεί, δεν ισχύει το ίδιο για το βαμβακερό και το λινό, που χρειάζονται οπωσδήποτε “στρώσιμο”, μιας και είναι πιο ευαίσθητα λόγω υφάσματος.

Για να σιδερώσεις λοιπόν σωστά ένα πουκάμισο απλά και γρήγορα, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα.

Βήμα 1ο
Διαβάζεις την ετικέτα για να γνωρίζεις από τι υλικό είναι κατασκευασμένο και συνεπώς τι θερμοκρασία “αντέχει”, ώστε να ρυθμίσεις αντιστοίχως το ατμοσίδερο (να θυμάσαι ότι η μεσαία κλίμακα είναι κατάλληλη για ευαίσθητα υφάσματα). Για παράδειγμα, τα βαμβακερά σιδερώνονται σε υψηλές θερμοκρασίες, όχι όμως και τα πολυεστερικά/συνθετικά.

Βήμα 2ο
Το πρώτο πράγμα που σιδερώνεις στο πουκάμισο είναι ο γιακάς και από τις δύο του πλευρές, μπρος και πίσω. Έπειτα, σειρά έχει η μπροστινή όψη με κατεύθυνση από μέσα -δηλαδή από τα κουμπιά- προς τα έξω και μετά η πλάτη του πουκάμισου.

Βήμα 3ο
Για το τέλος αφήνεις τα μανίκια, τα οποία αφού τεντώσεις καλά, ξεκινάς να τα σιδερώνεις από τον ώμο καταλήγοντας στις μανσέτες.


Συντάκτης Νewsroom Ιούλιος 28, 2019 12:35

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια
Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV