Ιατρικός Σύλλογος Έβρου: Οδηγίες σε πολίτες/ασθενείς για την νομιμότητα ιατρείων

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 1 Φεβρουαρίου, 2023 11:08

Ιατρικός Σύλλογος Έβρου: Οδηγίες σε πολίτες/ασθενείς για την νομιμότητα ιατρείων

Οδηγίες σε πολίτες/ασθενείς ώστε να μπορούν να διαπιστώνουν την νομιμότητα ιατρείων, μετά την υπόθεση του ψευτογιατρού και την εξαπάτηση ασθενών που γνωστοποιήθηκε το τελευταίο διάστημα, δημοσιεύει ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου:

Με αφορμή την πρόσφατη υπόθεση του ψευτογιατρού που εξαπατούσε ασθενείς χρησιμοποιώντας δήθεν «πρωτοποριακές» μεθόδους, ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου, εφιστά την προσοχή των πολιτών όταν προσέρχονται σε ιδιωτικούς φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας προκειμένου να μην πέφτουν θύματα  εξαπάτησης.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα ιατρική νομοθεσία, ιδιωτικοί φορείς, οι οποίοι παρέχουν αποκλειστικά υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (Π.Φ.Υ), είναι οι ακόλουθοι:


α. Ιδιωτικά ιατρεία,

β. Ιδιωτικά πολυϊατρεία,

γ. Ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και

δ. Ιδιωτικά εργαστήρια φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης.

Στους παραπάνω φορείς, η ιατρική ασκείται από πρόσωπο που διαθέτει τη σχετική άδεια ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος και άδεια λειτουργίας ιδιωτικού ιατρείου, που χορηγείται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και βρίσκονται αναρτημένες σε εμφανές σημείο του ιατρείου.

Οι πολίτες θα πρέπει να επιβεβαιώνουν ότι οι παραπάνω φορείς (ιατρεία – εργαστήρια) που επισκέπτονται, διαθέτουν την απαιτούμενη βεβαίωση λειτουργίας από τον ΙΣΕ, καθώς επίσης και την ειδική πινακίδα “Νόμιμο Ιατρείο” σε εμφανές σημείο, διότι με αυτόν τον τρόπο προκύπτει η σύννομη λειτουργία τους.

Επίσης στην ιστοσελίδα του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου www.isevrou.com εμφανίζονται όλοι οι ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί που είναι εγγεγραμμένοι στον Ιατρικό Σύλλογο, στο πεδίο ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΙΑΤΡΕΙΩΝ-ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ.

Παράλληλα, οι πολίτες μπορούν και στην ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου www.pis.gr να εντοπίσουν όποιον από τους πιστοποιημένους και με άδεια άσκησης επαγγέλματος ιατρούς της χώρας επιθυμούν, στο πεδίο ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΙΑΤΡΩΝ.

Επισημαίνουμε τέλος ότι, θεραπείες και πρακτικές που δεν αντιστοιχούν στην εκπαίδευση που αναλογεί στην κάθε ιατρική ειδικότητα, ενέχουν σοβαρότατο κίνδυνο για την υγεία και τη ζωή.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 1 Φεβρουαρίου, 2023 11:08
Swiss Approval

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV