Χρ. Γιαλαμάς: Καλές οι επισκέψεις αλλά όλα κρίνονται στις πράξεις

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 30 Μαΐου, 2022 12:44

Χρ. Γιαλαμάς: Καλές οι επισκέψεις αλλά όλα κρίνονται στις πράξεις

Η φυσική και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη βρέθηκε χθες στον Έβρο και μεταξύ άλλων συνομίλησε και φωτογραφήθηκε με τους εκπροσώπους των Συνοριοφυλάκων. Κάνοντας μια “αποτίμηση” αυτής της συνάντησης μίλησε σήμερα στο Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή Εβροσκόπιο ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς.

“Τα προβλήματα τα οποία καταθέσαμε αφορούν στον υλικοτεχνικό μας εξοπλισμό, τα οχήματα ειδικού τύπου που χρειαζόμαστε, την “Ασπίδα” των συναδέλφων που επιχειρούν αδαπανώς στην περιοχή”, ήταν τα θέματα που τέθηκαν σε δύο συναντήσεις των συνοριοφυλάκων με την ηγεσία του Υπουργείου, το πρωί στις Καστανιές και το βράδυ στην Αλεξανδρούπολη. “Δώσαμε ραντεβού να μη χαθεί αυτή η επικοινωνία και τις επόμενες μέρες να έχουμε συνάντηση στην Αθήνα”, σημείωσε ο κ. Γιαλαμάς. “Τους τονίσαμε πως είναι σημαντική η παρουσία τους εδώ τον Έβρο γιατί τονώνουν το ηθικό των συναδέλφων”, είπε ο Πρόεδρος των Συνοριφυλάκων, υποστηρίζοντας πως “βήματα για τη φύλαξη των συνόρων της χώρας μας έχουν γίνει”.

Ο κ. Γιαλαμάς κλήθηκε να σχολιάσει και τη δήλωση του Υπ. Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου πως “είμαστε αποφασισμένοι να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο την αποτρεπτική μας δύναμη. Μόνο το πρώτο τετράμηνο του 2022, η Ελληνική Αστυνομία στην ευρύτερη αυτή περιοχή συνέλαβε 150 διακινητές παράνομων μεταναστών”. Ερμηνεύοντας την περαιτέρω ενδυνάμωση της αποτρεπτικής δύναμης που εξήγγειλε ο υπουργός, ο κ. Γιαλαμάς είπε πως προφανώς αφορά στην πρόσληψη των 250 νέων συνοριοφυλάκων, καθώς δεν αναφέρθηκε τίποτα χθες για την επέκταση του φράχτη στα 80χλμ. Οι νέοι συνοριοφύλακες όμως θα αναλάβουν υπηρεσία μετά το καλοκαίρι, επομένως αυτήν την περίοδο που οι μεταναστευτικές ροές είναι αυξημένες δεν θα προλάβει να ενισχυθεί το Σώμα. “Όταν μιλάμε για τη φύλαξη των συνόρων της χώρας μας, ορισμένα πράγματα τα θεωρούμε αυτονόητα όταν γίνονται, αλλά θέλει επαγρύπνηση, καθώς εμείς δίνουμε έναν τιτάνιο αγώνα να μπορέσουμε να κρατήσουμε τα σύνορά μας”, υπογράμμισε.

Σχετικά με την αύξηση των ροών, ανέφερε πως “από τον περσινό Μάιο έχουμε μια σχετική αύξηση των ροών και αυτό φαίνεται από τις συλλήψεις. Το καλοκαίρι μας θα είναι ακόμα ένα δύσκολο καλοκαίρι”, είπε. Σχολιάζοντας δε τις συλλήψεις των 150 διακινητών στο πρώτο τετράμηνο του 2022 που ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός, ο Πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων υποστήριξε πως δεν γνωρίζει τι ποσοστό αναλογεί σε όσους δεν συλλαμβάνονται και τελικά περνούν τα σύνορα χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Πάντως, “η μάχη που δίνεται στο ποτάμι είναι καθημερινή και θα συνεχίσει να δίνεται”, τόνισε.

Όπως προέκυψε τελικά, σχετικά ικανοποιημένος εμφανίστηκε και ο κ. Γιαλαμάς από την επίσκεψη της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή, όπως και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας Ηλίας Ακίδης. “Πρέπει να κάνουν επισκέψεις στην περιοχή μας, όλα όμως φαίνονται στις πράξεις και πρέπει να δίνονται άμεσα λύσεις”, κατέληξε.

Ακούστε αναλυτικά:


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 30 Μαΐου, 2022 12:44

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV