Χρ. Δερμεντζόπουλος: Ήδη κάποια μέτρα έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται – Μπορούμε να νιώθουμε πιο ασφαλείς

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 1 Αυγούστου, 2023 12:48

Χρ. Δερμεντζόπουλος: Ήδη κάποια μέτρα έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται – Μπορούμε να νιώθουμε πιο ασφαλείς

Ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ Χρήστος Δερμεντζόπουλος περιέγραψε σήμερα το πρωί στο Ράδιο Έβρος, καλεσμένος στο Εβροσκόπιο, όσα συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν κατά τη χθεσινή έκτακτη τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και αρμόδιους θεσμικούς παράγοντες, για την πάταξη του φαινομένου επικίνδυνης οδήγησης διακινητών στην Εγνατία Οδό και στο γενικότερο οδικό δίκτυο της περιοχής (η επίσημη ανακοίνωση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: >ΕΔΩ).

Το ζήτημα αυτό μας απασχολεί εδώ και μήνες, προφανώς άλλα παίρνουν τα φώτα της δημοσιότητας και άλλα όχι“, ανέφερε αρχικά ο κ. Δερμεντζόπουλος και “για να μπούμε κατευθείαν στο ζητούμενο, όταν λέμε ότι όλα αυτά τα αυτοκίνητα, το 90% αυτών που εμπλέκονται έρχονται από την υπόλοιπη Ελλάδα, κλεμμένα ή ενοικιαζόμενα οχήματα, χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση και έλεγχος σε όλη την Εγνατία Οδό, στους κόμβους, στις παράπλευρες οδούς, για να μη φτάνουν ως εδώ“, σημείωσε ως ένα πρώτο άμεσο μέτρο. Τόνισε πως “τα μέτρα που πραγματικά μπορούν να εφαρμοστούν προέρχονται μέσα από τα πλάνα και τα σχέδια της Ελληνικής Αστυνομίας“, υποστηρίζοντας βέβαια και τη θέση των αρχών πως “οι διακινητές και τα κυκλώματα βρίσκουν κάποια παραθυράκια μέχρι εξαντλήσεως” και “αλίμονο αν μπορούμε να αποκαλύπτουμε τα πάντα στα ΜΜΕ“, αφού έτσι τρόπον τινά διευκολύνουμε το “έργο” τους.


Σχετικά με τα υπόλοιπα τεχνικά μέσα και τη μεγάλη συζήτηση που έχει ανοίξει για την εφαρμογή των ειδικών κατασκευών που ονομάζουν εν συντομία “καρφιά”, είπε πως “δώσαμε και τη θετική μας γνωμοδότηση για την εφαρμογή καρφιών, και αν χρειάζεται κάποια νομοθετική πρωτοβουλία εδώ είμαστε να τη λάβουμε“, συνεπώς είναι ένα μέτρο που φαίνεται ότι οδεύει και αυτό προς χρήση και εφαρμογή.

Το μήνυμά μας είναι πως ήδη κάποια μέτρα έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται. Έχουμε θρηνήσει θύματα και σκοπός μας είναι το πρόβλημα αυτό να το πάψουμε εντελώς“, υποστήριξε μεταξύ άλλων, ενώ είπε πως υπάρχουν και θα υπάρχουν συνεχείς συσκέψεις επί του θέματος για να παραμένουν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές σε διαρκή εγρήγορση.

Συζητήθηκαν επίσης οι μεταναστευτικές ροές, τα υπάρχοντα αποτρεπτικά μέτρα, οι καταδιώξεις, οι θέσεις των ίδιων των αστυνομικών, οι προηγούμενες συναντήσεις του με τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Αναλυτικά:


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 1 Αυγούστου, 2023 12:48

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV