Β. Μαυρίδης από το Ισραήλ: “Είμαι θετικός και αισιόδοξος ότι θα προκύψουν καλές συνεργασίες – Μένει να φανεί στην πράξη”

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 8 Δεκεμβρίου, 2022 13:14

Β. Μαυρίδης από το Ισραήλ: “Είμαι θετικός και αισιόδοξος ότι θα προκύψουν καλές συνεργασίες – Μένει να φανεί στην πράξη”

Σε απ’ ευθείας σύνδεση με το Τελ Αβίβ, ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης μίλησε σήμερα στο Ράδιο Έβρος, στην εκπομπή Εβροσκόπιο, και μετέφερε το κλίμα από όσα συμβαίνουν εκεί, όπου συμμετέχει ως μέλος του θεματικού δικτύου «Για τον Πολιτισμό και την Υγεία» μαζί με άλλους 8 Δήμους από την Ελλάδα. Στο Τελ Αβίβ αυτό το διάστημα πραγματοποιείται η μεγαλύτερη εμπορική έκθεση του Ισραήλ, με συμμετοχές από όλο τον πλανήτη. “Είχαμε συναντήσεις με δημάρχους, έχουμε τη χαρά να είμαστε με 80 δημάρχους από όλον τον κόσμο, μπορείτε να φανταστείτε… από Φιλιππίνες, ο δήμαρχος του Μαχάταν, από την Ουγκάντα“… περιέγραψε ο κ. Μαυρίδης, σημειώνοντας πως “ήταν διπλός ο σκοπός της επίσκεψης: και η συμμετοχή μας σ’ αυτή την Έκθεση για να κάνουμε συναντήσεις με ενδιαφερόμενους για συνεργασίες, και για το δίκτυο που έχουμε δημιουργήσει οι 8 δήμοι από την Ελλάδα και 8 από το Ισραήλ“, ανέφερε ο κ. Μαυρίδης.

Χθες είχαμε την ευκαιρία να μας δεχτεί ο Πρόεδρος του Ισραήλ, αλλά και να συνομιλήσουμε οι συνάδελφοι δήμαρχοι για να ανταλλάξουμε καλές πρακτικές της χώρας μας, να δικτυωθούμε. Ήδη προχωρήσαμε κάποια πράγματα, έχω πολύ καλή συνεργασία με το δήμαρχο από το Ιάσιο της Ρουμανίας από όπου ξεκίνησε η Ελληνική Επανάσταση, με τον οποίο θα υλοποιήσουμε κάποιες συνέργειες“, είπε μεταξύ άλλων.


Πρόταση να γίνει η επόμενη συνάντηση στην Ορεστιάδα, για την επέτειο των 100 χρόνων

Θα καταθέσω την πρόταση η επόμενη συνάντηση του Δικτύου να γίνει στην Ορεστιάδα για τα 100 χρόνια. Έχουμε το καλό οι δήμοι της Ελληνικής αποστολής να είμαστε πολύ ενωμένοι, δεν έχουμε διχόνοιες μεταξύ μας, νομίζω θα στηρίξουν την πρόταση και το ίδιο πιστεύω θα κάνουν και οι δήμοι του Ισραήλ“, γνωστοποίησε για πρώτη φορά ο δήμαρχος Ορεστιάδας. Εντωμεταξύ, “αύριο το πρωί θα έχουμε συναντήσεις σχετικά με την ‘έξυπνη γεωργία’ στον τομέα που έχουν κάνει άλματα οι Ισραηλινοί. Θα προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε όλα τα στοιχεία και την εμπειρία για να φέρουμε και σε επαφή είτε αγρότες, είτε συλλόγους, να ανοίξουμε και αυτή την πόρτα και να αρχίσουμε ανταλλαγές“, ανέφερε περιγράφοντας τις προοπτικές που ανοίγονται για το προσεχές μέλλον.

Ακούστε αναλυτικά – κλικ στο Watch on Facebook >>

Φωτογραφίες και βίντεο με τον Πρόεδρο του Ισραήλ Ιτσχάκ Χέρτζογκ:


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 8 Δεκεμβρίου, 2022 13:14

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV