Ο Θεατρικός μονόλογος “Δυο Γυμνά Άσπρα Χέρια” στην Ορεστιάδα

Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 14 Δεκεμβρίου, 2018 09:11

Ο Θεατρικός μονόλογος “Δυο Γυμνά Άσπρα Χέρια” στην Ορεστιάδα

Η ΔΗΚΕΠΑΟ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Αγγέλων Φως”, παρουσιάζει τον θεατρικό μονόλογο ”Δυο Γυμνά Άσπρα Χέρια”, με την Μελίνα Μποτέλλη.

Η ΔΗΚΕΠΑΟ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Αγγέλων Φως”, παρουσιάζει την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 7:00 μ.μ. στο Θέατρο Διόνυσος, τον θεατρικό μονόλογο ”Δυο Γυμνά Άσπρα Χέρια”, με την κορυφαία ηθοποιό Μελίνα Μποτέλλη.

Λίγα λόγια για την Μελίνα Μποτέλλη…

Τον Ιούνιο του 2018 η Μελίνα Μποτέλλη γιόρτασε 40 χρόνια στο Θέατρο. 40 χρόνια από το μοναδικό “Άριστα” της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Ο Δήμος Δράμας και η Ένωση Κυριών Δράμας διοργάνωσαν τιμητική βραδιά για αυτή την επέτειο και η Μελίνα Μποτέλλη έγραψε για τον εαυτό της ένα Μονόλογο.

Από τα πρώτα εφηβικά της χρόνια, μετά από ακρόαση, εντάχθηκε στο μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, όπου παρέμεινε εργαζόμενη σαν χορεύτρια και στη συνέχεια σαν βοηθός του μεγάλου σκηνογράφου – ενδυματολόγου, Τεχνικού Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και ιδρυτικού μέλους του Θεάτρου Τέχνης του Κάρολου Κουν, Γιάννη Σταφανέλλη.

Από το 1971 έως το 1980 η Μελίνα Μποτέλλη έζησε τον κόσμο της όπερας. Έτσι ο μονόλογος της μας ανοίγει έναν κόσμο και την ανθρώπινη πλευρά των καλλιτεχνών της κλασσικής μουσικής, σε συνδυασμό με το πανανθρώπινο θέμα Γυναίκα-Μητέρα.

Να σημειώσουμε εδώ πως η μεγάλη ξαδέρφη της Μελίνας Μποτέλλη, Μαρία – Λούλη Ψυχούλη, ήταν η πρώτη Ελληνίδα Αρχιμουσικός (Μαέστρος) και ιδρύτρια των Διεθνών διαγωνισμών “GRAND PRIX ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ”, για τραγουδιστές της Όπερας και πιανίστες. Ο παππούς της Μελίνας Μποτέλλη, Μελής Νικολαΐδης, υπήρξε ένας από τους θεμελιωτές της Κυπριακής Λογοτεχνίας, ιδρυτικό στέλεχος και Πρόεδρος αργότερα της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, μαζί με τον ανθό των Ελλήνων λογοτεχνών της Αθήνας 1934. Πολλές οι πηγές έμπνευσης της Μελίνας Μποτέλλη. Σε αυτές να προσθέσουμε την 40χρονη πετυχημένη πορεία της στο θέατρο, την τηλεόραση και το τραγούδι, καθώς και την εξειδίκευσή της σε μουσικές – θεατρικές παραστάσεις, που η ίδια δημιούργησε από το 1991 και με τις οποίες γύρισε όλη την Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη.

Ο Μονόλογος της Μελίνας Μποτέλλη ”Δυο Γυμνά Άσπρα Χέρια” είναι ένας ύμνος στην Μητρότητα και την τέχνη της Μουσικής Τέχνης χωρίς σύνορα. Μονόλογος αφιερωμένος στους δασκάλους της όλων των τεχνών. Κυρίως όμως στους Ηθοποιούς – Δασκάλους, θεμέλιο του Εθνικού μας Θεάτρου και του Θεάτρου Τέχνης, που έφεραν με τις ξεχωριστές φωνές τους στα σπίτια των Ελλήνων το μεγάλο διεθνές θεατρικό ρεπερτόριο, μέσω του ραδιοφώνου του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας και Ελληνικής Ραδιοφωνίας, πριν από την εισβολή της τηλεόρασης και της εικόνας του ραδιοφώνου που έκανε τη φαντασία των ακροατών να ταξιδεύει, να δημιουργεί εικόνες και πρόσωπα. Ένας ύμνος λοιπόν στη ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ, την ΤΕΧΝΗ και τη ΦΑΝΤΑΣΙΑ.

Είσοδος ελεύθερη

δυο γυμνά άσπρα χέρια, Ορεστιάδα

Δείτε επίσης: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων Αγγέλων Φως 2018.


Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 14 Δεκεμβρίου, 2018 09:11

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV