Στ. Αραχωβίτης: Η κυβέρνηση επιμένει να διαχωρίζει τους αγρότες

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 8 Νοεμβρίου, 2021 12:23

Στ. Αραχωβίτης: Η κυβέρνηση επιμένει να διαχωρίζει τους αγρότες

Την αποτίμηση της χθεσινής περιοδείας του στον Έβρο έκανε σήμερα το πρωί στο Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή Εβροσκόπιο ο κ. Σταύρος Αραχωβίτης, πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και σήμερα Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Ο κ. Αραχωβίτης συναντήθηκε με τους δημάρχους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου, και παραβρέθηκε σε συσκέψεις με αγρότες και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας και στο Πολύκεντρο Τυχερού.

Η ακρίβεια και η προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης απασχολούν σήμερα τους αγρότες

Ο κ. Αραχωβίτης τόνισε πως “τα δύο βασικά ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο αυτή την ώρα είναι το θέμα της ακρίβειας, η τιμή του πετρελαίου συγκεκριμένα, και το θέμα με τη χειρότερη προκαταβολή βασικής ενίσχυσης των τελευταίων ετών”. Ο πρ. Υπουργός σημείωσε πως απαντήσεις στα ερωτήματα των αγροτών γι’ αυτά τα θέματα δεν υπάρχει ακόμα από το Υπουργείο, αναφέροντας πως “επιμένει η κυβέρνηση να διαχωρίζει τους αγρότες σε συνεταιρισμένους και μη“.


Στην εξέλιξη της συζήτησης τέθηκαν θέματα έτσι όπως προέκυψαν από τις συναντήσεις του κ. Αραχωβίτη με τους αγρότες και τους δημάρχους της περιοχής, σχετικά με την υπογειοποίηση γεωτρήσεων στον Ερυθροπόταμο, αλλά και τα άλλα αγροτικά έργα που δρομολογήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ και “κινδυνεύουν να απενταχθούν“, όπως ανέφερε ο πρ. Υπουργός.

Επίσης, θίχτηκαν τα ζητήματα με την παύση λειτουργίας του εργοστασίου της ΕΒΖ, αλλά και η κατάσταση στα τμήματα της Ορεστιάδας του ΔΠΘ με τους νόμους Γαβρόγλου και Κεραμέως.

Ακούστε αναλυτικά:


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 8 Νοεμβρίου, 2021 12:23

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV