Ο πρώτος των πρώτων του Έβρου Γιάννης Στούρας αποκλειστικά στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ

Συντάκτης Σοφιανός Κανταρίδης 29 Αυγούστου, 2019 19:03

Ο πρώτος των πρώτων του Έβρου Γιάννης Στούρας αποκλειστικά στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ

Ο Γιάννης Στούρας είναι ο πρώτος σε βαθμολογία στις πανελλήνιες εξετάσεις στον Έβρο καθώς έγραψε 19.334 μόρια και πέτυχε τον στόχο του που ήταν η Ιατρική Αθηνών σύμφωνα με τον ίδιο. Ο Γιάννης σήμερα μίλησε αποκλειστικά στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ για αυτή του την επιτυχία εκφράζοντας την χαρά του, το πως έφτασε σε αυτήν αλλά και την πρόσκληση της Υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως για το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στην Ολυμπιάδα βιολογίας.

Ονομάζεται Γιάννης Στούρας και δεν είναι η πρώτη φορά που πετυχαίνει μια μεγάλη διάκριση. Μαθητής του 2ου Γενικού Λυκείου Αλεξανδρούπολης ο Γιάννης Στούρας κατάφερε να συγκεντρώσει 19.334 μόρια στις Πανελλαδικές εξετάσεις, την υψηλότερη βαθμολογία στον νομό Έβρου και πετυχαίνει τον στόχο του που αποτελούσε μία συνειδητή επιλογή, την ιατρική Αθηνών. Ο Γιάννης Στούρας παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει μεγάλες διακρίσεις και στον αθλητισμό και συγκεκριμένα στο open water της κολύμβησης. Μάλιστα, ο αθλητής του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης μετέχει στα κλιμάκια των Εθνικών Ομάδων και είχε εκπροσωπήσει την χώρα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ιταλίας πριν δυο χρόνια αλλά και σε άλλες μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις. Επίσης ο Γιάννης Στούρας έχει συμμετέχει και κατάφερε να κατακτήσει το τρίτο μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Βιολογίας και να κάνει την οικογένεια του, τους καθηγητές του και τη περιοχή περήφανους.

Ξεκινώντας την συζήτηση ο Γιάννης ανέφερε: «Είναι μεγάλη χαρά και δικαίωση για εμένα. Είναι μία  αρκετά ψυχοφθόρα διαδικασία. Νιώθω διπλή χαρά και λόγω του μεταλλίου που κατέκτησα».

Στη συνέχεια ο αριστούχος μαθητής τόνισε πως είναι μία  Σκληρή προσπάθεια όλων των σχολικών ετών και όχι μόνο όταν κάποιος είναι τρίτη λυκείου».

Ο “πρώτος των πρώτων” στον νομό έδειξε πόσο πολύ ήθελε την ιατρική Αθηνών που επέλεξε με την εξής φράση: «Ήταν συνειδητή η επιλογή μου παρότι έχει πολλές απαιτήσεις η σχολή. Είναι κάτι που το ήθελα όλα αυτά τα χρόνια».

Σε ερώτηση που του έγινε για το αν υπάρχει κάποιο μυστικό επιτυχίας ο ίδιος απάντησε: «Μυστικό επιτυχίας δεν υπάρχει. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γονείς μου και τους καθηγητές μου για την στήριξη, θέλει σκληρή δουλειά».

Ο Γιάννης αναφέρθηκε και στην πρόσκληση της κ. Κεραμέως με αφορμή την κατάκτηση του χάλκινου μετάλλιου στην Ολυμπιάδα Βιολογίας και την συζήτηση που είχαν:«Η Υπουργός Παιδείας  κ. Κεραμέως μας κάλεσε στο Υπουργείο για την συμμετοχή μας στο Διεθνή Διαγωνισμό Βιολογίας. Συζητήσαμε για το μετάλλιο αλλά και για τα προβλήματα που υπάρχουν στη δημόσια παιδεία στη χώρα μας».


Συντάκτης Σοφιανός Κανταρίδης 29 Αυγούστου, 2019 19:03

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV