Πρόεδρος ΕΦΟΕπΑ Π. Τζόβολος: “Άψογη οργάνωση, ιστορικά μετάλλια” στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Νέων στην Ορεστιάδα
Ορεστιάδα: Απόλυτα επιτυχημένο το 32ο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Νέων στο πινγκ πονγκ – «Άψογη οργάνωση, ιστορικά μετάλλια για την Ελλάδα» με μόνο μία “άτυχη” στιγμή.
Τον απολογισμό του 32ου Βαλκανικού Πρωταθλήματος Νέων που φιλοξενήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Νέα Ορεστιάδα, έκανε ο πρόεδρος της ΕΦΟΕπΑ Παναγιώτης Τζόβολος, μιλώντας στην εκπομπή Εβροσκόπιο του Ράδιο Έβρος. Ο κ. Τζόβολος χαρακτήρισε «εξαιρετικά τιμητική» για την Ελληνική Ομοσπονδία, την Ορεστιάδα και όλους όσοι μόχθησαν, την κατάκτηση των χρυσών μεταλλίων σε μικρές κατηγορίες – κάτι που, όπως είπε, είχε να συμβεί πολλά χρόνια.
Ειδική μνεία έκανε στον Σόλωνα Μαυρίδη, Πρόεδρο του Γ.Σ. “Φιλία” Ορεστιάδας και “ψυχή” της οργανωτικής επιτροπής, τονίζοντας πως «όλη η διοργάνωση έτρεξε από εκείνον» και πως «οι λεπτομέρειες, από τις μετακινήσεις και τα γεύματα μέχρι την καθαριότητα του γηπέδου, ήταν άψογα οργανωμένες». «Έχουμε μάθει να λέμε ότι στην Ελλάδα δεν κάνουμε σωστές διοργανώσεις, αλλά είναι λάθος. Η οργάνωση ήταν άψογη, το μόνο πρόβλημα είναι η υποχρηματοδότηση», σημείωσε, καλώντας την Πολιτεία να στηρίξει περισσότερο τέτοιες προσπάθειες.
«Μια σειρά από μικρές αβλεψίες έφεραν ένα μεγάλο πρόβλημα»
Ο κ. Τζόβολος έδωσε εξηγήσεις και για την “άτυχη στιγμή“, όπως χαρακτήρισε το περιστατικό της περασμένης Πέμπτης. Είπε πως οφείλεται κυρίως στην “ανοργανωσιά” που επικρατούσε από πλευράς της Βαλκανικής Ομοσπονδίας σε επίπεδο ενημέρωσης, ακόμα και με την ανάρτηση των αποτελεσμάτων, που είχε ως συνέπεια απώλεια μεταλλίου για την Εθνική ομάδα. Διευκρίνισε πως πρόκειται για τεχνικά λάθη στο πρόγραμμα ενημέρωσης που χρησιμοποιεί η Βαλκανική Ένωση. «Εμείς προτείναμε βελτιώσεις, γιατί έχουμε πιο σύγχρονο σύστημα», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην πρόθεση της Ελληνικής Ομοσπονδίας να μοιραστεί την τεχνογνωσία της με τη Βαλκανική Ένωση, παρέχοντας το ηλεκτρονικό πρόγραμμα που επιτρέπει live ενημέρωση για τα αποτελέσματα μέσα σε λίγα λεπτά από τη λήξη κάθε αγώνα – ένα εργαλείο που δίνει νέα διάσταση στην παρακολούθηση και προβολή της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Αναφέρθηκε όμως και στις ευθύνες των προπονητών που δεν τους πέρασε από τη σκέψη να δουν πότε θα αγωνιστούν οι Αλεξούδης-Μήτκα στο διπλό μικτό, συμπληρώνοντας πως «μια σειρά από μικρές αβλεψίες έφεραν ένα μεγάλο πρόβλημα» και «αυτό το λάθος να γίνει μάθημα και να μην ξανασυμβεί ποτέ». Υποστήριξε πως το θέμα λύθηκε και με τα παιδιά και με τους γονείς τους, οι τέσσερις προπονητές ζήτησαν συγγνώμη από τα παιδιά, εκείνα το αποδέχθηκαν, γι’ αυτό και την επομένη οι αθλητές μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με καλή ψυχολογία. Παρά τα ζητήματα αυτά, ο πρόεδρος της ΕΦΟΕπΑ χαρακτήρισε το αγωνιστικό επίπεδο του πρωταθλήματος «πολύ υψηλό», ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τα νέα παιδιά που ξεχώρισαν θα πλαισιώσουν σύντομα τις εθνικές ομάδες και σε επόμενες μεγάλες διοργανώσεις, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο το επίπεδο του ελληνικού πινγκ πονγκ.
Η εικόνα της εθνικής ομάδας: “ενωμένοι, με αλληλεγγύη”
Ο κ. Τζόβολος στάθηκε επίσης και σε ένα ιδιαίτερο στιγμιότυπο της διοργάνωσης, την εικόνα των παιδιών από όλες τις κατηγορίες να κάθονται μαζί σαν μια αγαπημένη ομάδα στην κερκίδα, εμψυχώνοντας κάθε συμπαίκτη. «Αυτή είναι η εικόνα της εθνικής ομάδας: ενωμένοι, όχι σκόρπιοι, με αλληλεγγύη», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος, δίνοντας τα εύσημα σε προπονητές και γονείς που στηρίζουν ενεργά το άθλημα.
Η επιτυχία της διοργάνωσης, σε συνδυασμό με τα σημαντικά μετάλλια, επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη της ΕΦΟΕπΑ στην Ορεστιάδα, την οποία, όπως είπε ο κ. Τζόβολος, έχει επισκεφθεί πολλές φορές για σημαντικά πρωταθλήματα, αναγνωρίζοντας τη φιλοξενία και την αγάπη της πόλης για τον αθλητισμό. Όπως είπε, έχουν ήδη προγραμματιστεί οι επόμενες μεγάλες διοργανώσεις, όπως το Πανευρωπαϊκό στις ίδιες κατηγορίες, το Βαλκανικό Ανδρών – Γυναικών και τα πρωταθλήματα Under 13, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ορεστιάδα να επανέλθει ως οικοδέσποινα σε μελλοντική διοργάνωση, ακόμα και το 2027.
“Είμαστε εδώ για τα παιδιά, γι’ αυτά διεκδικούμε”…
Περισσότερα και αναλυτικά: