Δράσεις για την παροχή υπηρεσιών υγείας σε ΑΜΕΑ στον Έβρο

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 8 Μαρτίου, 2022 12:09

Δράσεις για την παροχή υπηρεσιών υγείας σε ΑΜΕΑ στον Έβρο

Παροχή υπηρεσιών υγείας σε ανάπηρα άτομα” – Δύο εξόχως σημαντικές δράσεις θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Παρασκευή 11 Μαρτίου στην Αλεξανδρούπολη, που θα προσφέρουν χρήσιμες γνώσεις τόσο στα ανάπηρα άτομα, όσο και στους συντρόφους, συνοδούς, εκπαιδευτικούς, φροντιστές, αλλά και στους φορείς που εμπλέκονται στην παροχή υπηρεσιών υγείας. Εκτός από τη φυσική παρουσία θα υπάρχει δυνατότητα και εξ αποστάσεως συμμετοχής μέσω zoom. Ο υπεύθυνος των δράσεων αυτών, από το Εργαστήριο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Γενικής Ιατρικής και Έρευνας Υπηρεσιών Υγείας του Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ κ. Μανόλης Σμυρνάκης, Αν. Καθηγητής του ΑΠΘ, μίλησε το πρωί της Τρίτης 8/3 στο Ράδιο Έβρος, καλεσμένος στην εκπομπή Εβροσκόπιο, καλώντας φορείς και άτομα να δηλώσουν τη συμμετοχή τους.

Ο κ. Σμυρνάκης εξήγησε πως θα πραγματοποιηθούν δύο δράσεις με το ίδιο θέμα, την “Παροχή υπηρεσιών υγείας σε ανάπηρα άτομα”, η μία το μεσημέρι της Παρασκευής ως Workshop για φορείς, και η άλλη το απόγευμα ως Δράση Συνηγορίας για τα ίδια τα άτομα με αναπηρίες και τους φροντιστές τους.


Συγκεκριμένα:

  • Την Παρασκευή 11 Μαρτίου, από τις 12.00 έως τις 14.00, θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Γ.Α. Σταθόπουλου, Ισόγειο Βιβλιοθήκης Τμήματος Ιατρικής, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, workshop με θέμα “Παροχή υπηρεσιών υγείας σε ανάπηρα άτομα”.

Το workshop θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού έργου TRACE και στοχεύει στην αλληλεπίδραση φορέων που εμπλέκονται στην παροχή υγείας με ανάπηρα άτομα προκειμένου να αναγνωριστούν τα εμπόδια που παρουσιάζονται στην παροχή υπηρεσιών υγείας. Απευθύνεται σε φορείς που εκπροσωπούν τα Άτομα με Αναπηρία καθώς και στους φορείς που εμπλέκονται στην παροχή υπηρεσιών υγείας. Το workshop θα υλοποιηθεί με φυσική παρουσία, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα και εξ αποστάσεως συμμετοχής μέσω zoom. Η δια ζώσης συμμετοχή στο workshop επιτρέπεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για είσοδο σε πανεπιστημιακούς χώρους. Συμμετοχή εκπροσώπων από φορείς στο email: [email protected].

Στο πλαίσιο του ίδιου έργου, θα πραγματοποιηθεί επίσης:

  • Την Παρασκευή 11 Μαρτίου, από τις 19.00 έως τις 21.00, στο ΕΕΕΕΚ Αλεξανδρούπολης (Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο), δράση συνηγορίας με θέμα “Παροχή υπηρεσιών υγείας σε ανάπηρα άτομα”.

Η δράση απευθύνεται σε ανάπηρα άτομα αλλά και συντρόφους/ συνοδούς/ εκπαιδευτικούς/ φροντιστές. Θα υλοποιηθεί με φυσική παρουσία, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα και εξ αποστάσεως συμμετοχής μέσω zoom. Δηλώσεις συμμετοχής στο  https://bit.ly/Alex_syn

Ακούστε αναλυτικά (η συζήτηση ξεκινάει στο 3ο λεπτό) >>


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 8 Μαρτίου, 2022 12:09

Ράδιο Έβρος TV