Ο Laurent Fabius Επίτιμος Διδάκτορας της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Συντάκτης Νewsroom Απρίλιος 18, 2019 10:43

Ο Laurent Fabius Επίτιμος Διδάκτορας της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Μια εμβληματική προσωπικότητα της γαλλικής πολιτικής ζωής και του νομικού κόσμου της Ευρώπης θα τιμηθεί από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Ο Πρόεδρος του Συνταγματικού Συμβουλίου της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς (Laurent Fabius) θα αναγορευθεί σε Επίτιμο Διδάκτορα της Νομικής Σχολής του πανεπιστημίου. Η Τελετή Αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί στις 19 Απριλίου, στις 11:00 πμ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Θα παραστούν εκπρόσωποι της εκτελεστικής, της νομοθετικής και της δικαστικής εξουσίας, αλλά και εκπρόσωποι του διπλωματικού κόσμου.

Ο κ. Φαμπιούς είναι μια πολύ σημαντική προσωπικότητα του γαλλικού δημόσιου βίου. Διετέλεσε Πρωθυπουργός, δύο φορές Πρόεδρος της Βουλής καθώς και Υπουργός Εξωτερικών.

Ο Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κώστας Γουλιάμος θα αναγορεύσει τον κ. Φαμπιούς σε Επίτιμο Διδάκτορα ενώ ο Κοσμήτορας, Δρ. Κωνσταντίνος Τσιμάρας θα αναγνώσει το ψήφισμα της Νομικής Σχολής. Ο Πρόεδρος του Συνταγματικού Συμβουλίου και πρώην Πρωθυπουργός της Γαλλίας κ. Φαμπιούς θα απευθύνει ομιλία με θέμα: «Προστατεύοντας το Περιβάλλον: οι ευθύνες μας έναντι της παρούσας και της μελλοντικής γενιάς».

 


Συντάκτης Νewsroom Απρίλιος 18, 2019 10:43

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV