Ηλίας Ακίδης: Είμαστε σε καλό δρόμο μ’ αυτά που γίνονται

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 30 Μαΐου, 2022 12:21

Ηλίας Ακίδης: Είμαστε σε καλό δρόμο μ’ αυτά που γίνονται

Για τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι των αστυνομικών χθες με την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στο Διδυμότειχο, μίλησε σήμερα στο Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή Εβροσκόπιο ο Πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας Ηλίας Ακίδης.

Ο κ. Ακίδης αναφέρθηκε στα αιτήματα που έθεσαν στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο και την ανταπόκριση που είχαν αυτά. Την ικανοποίησή του, λοιπόν, εξέφρασε για τις δεσμεύσεις του υπουργού να υλοποιηθούν όσα του έθεσαν, ο Πρόεδρος της Σ.Ε.Α.Υ.Ο. Ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο κ. Θεοδωρικάκος φάνηκε να μην είναι ενημερωμένος για το ανολοκλήρωτο σκοπευτήριο στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου. ‘Έχει δαπανηθεί ένα τεράστιο ποσό των 4 εκ. ευρώ και έχει γίνει ένα υπέροχο κτίριο, αλλά εδώ και χρόνια έχουν σταματήσει οι εργασίες”, σημείωσε ο κ. Ακίδης αποδίδοντας την παύση των εργασιών σε “ελλειψη κονδυλίων”. Δήλωσε έκπληκτος ο υπουργός που το Σκοπευτήριο παραμένει “στον πάγο” και δεσμεύθηκε να προχωρήσει το έργο για να ολοκληρωθεί.

Συζητήθηκε επίσης η αύξηση των μεταναστευτικών ροών, τα αποτρεπτικά μέτρα, οι… “ορέξεις” Ερντογάν, αλλά και τα κτιριακά προβλήματα του Αστυνομικού Τμήματος Διδυμοτείχου: “Τα κονδύλια που ήταν να πάνε γι’ αυτό, πήγαν στο ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Δράμας”, υποστήριξε ο κ. Ακίδης. Εν κατακλείδι, “Και για ψυχολογικούς και για συμβολικούς λόγους καλώς πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη”, όμως “περιμένουμε να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας στην πράξη και μετά να πούμε τα μπράβο και τα ευχαριστώ”, σημείωσε ο κ. Ακίδης.

Στην ανακοίνωσή τους οι αστυνομικοί αναφέρουν τα εξής:

Στο Διδυμότειχο, την 29-05-2022 και ώρα 09:30, μέλη του Δ.Σ. της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας συναντήθηκαν με την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στο χώρο του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου.

Έπειτα από αίτημα του Προέδρου της ομοσπονδίας κ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΥ Γρηγορίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ Παναγιώτη, τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ελευθέριο, τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο κ. ΣΚΟΥΜΑ Κωνσταντίνο, παρουσία του Γενικού Αστυνομικού Δ/ντή Ανατ. Μακ. και Θράκης Υποστράτηγο κ. ΣΥΡΙΤΟΥΔΗ Πασχάλη, του Διοικητή της Σχολής Αστυφυλάκων Α/Δ’ κ. ΒΛΑΧΟΥ Κωνσταντίνου και του Δημάρχου Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλου ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ. Ο πρόεδρος της Σ.Ε.Α.Υ.Ο. και μέλος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. ΑΚΙΔΗΣ Ηλίας αλλά και η Δ/της του Τ.Δ.Α. Α/Α’ κ. ΠΟΥΡΝΑΡΑ Αναστασία έθεσαν στον κ. Υπουργό το θέμα της ολοκλήρωσης του κλειστού σκοπευτηρίου, της εκπαίδευσης των δοκίμων και επιμέρους ζητήματα του Τ.Δ.Α.

Επίσης, συζητήθηκε το μείζον θέμα που απασχολεί τους συναδέλφους και την πίεση που δέχονται λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, αλλά και αναλύθηκαν θέματα που απασχολούν την Δ.Α. Ορεστιάδας.

Τέλος, τέθηκε από τον πρόεδρο της Σ.Ε.Α.Υ.Ο. το θέμα των κτηριακών εγκαταστάσεων του Τ.Σ.Φ., Α.Τ. και Τ.Α. Διδυμοτείχου, όπου θα παραχωρηθεί αγροτεμάχιο από τον Δήμο Διδυμοτείχου για την ανέγερση αυτού.

Ο Υπουργός έδειξε θετική διάθεση για την υλοποίηση των ανωτέρω θεμάτων και αναμένουμε τη θετική εξέλιξή τους.

Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. για την ικανοποίηση του αιτήματός μας και τον κ. Υπουργό για την άμεση ανταπόκριση.

Ακούστε αναλυτικά:


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 30 Μαΐου, 2022 12:21

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV