Επιθεώρηση έργων από τον Γεν. Γραμματέα Υπ. Εσωτερικών – “Τα χρήματα έπιασαν τόπο”

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 9 Φεβρουαρίου, 2023 20:03

Επιθεώρηση έργων από τον Γεν. Γραμματέα Υπ. Εσωτερικών – “Τα χρήματα έπιασαν τόπο”

Στον Έβρο βρέθηκε σήμερα Πέμπτη (09.02.2023) ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης, πραγματοποιώντας μια σειρά επισκέψεων στους τέσσερις ηπειρωτικούς δήμους του νομού (εξαιρουμένου της Σαμοθράκης) προκειμένου να επιθεωρήσει τα έργα που εξελίσσονται με χρηματοδοτήσεις του Υπουργείου Εσωτερικών.

Στο νομό τον συνόδευε από το πρωί ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, υπό την ιδιότητα και του Προέδρου της ΠΕΔ ΑΜΘ, καταλήγοντας δε στο δημαρχείο Ορεστιάδας το μεσημέρι προχώρησαν σε δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ. Ο κ. Σταυριανουδάκης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εξέλιξη των έργων, ανέφερε πως πέρα από τις τακτικές χρηματοδοτήσεις το Υπουργείο προχώρησε και σε έκτακτες, με επιπλέον 16 εκ. ευρώ στο Δήμο Ορεστιάδας και συνολικά 75 εκ. ευρώ σε όλο το νομό. Δήλωσε σχετικά: “Επισκέφθηκα τον Έβρο για να δούμε όλα όσα έχουν χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως έργα που εντάχθηκαν στο “Αντώνης Τρίτσης” και έργα που έγιναν για τις αποκαταστάσεις φυσικών καταστροφών. Διαπιστώνουμε με χαρά ότι τα χρήματα αυτά έπιασαν τόπο. Βασικός στόχος είναι με τα χρήματα που δόθηκαν για τις έκτακτες συνθήκες να υλοποιούνται έργα μακράς πνοής και όχι έργα ευκαιριακών αποκαταστάσεων”.


Στη σύντομη δήλωσή του ο δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Βασίλης Μαυρίδης υποστήριξε πως “ο Δήμος έχει αξιοποιήσει τα χρηματοδοτικά εργαλεία προς όφελος της τοπικής κοινωνίας” και τόνισε πως είναι “σημαντική η έμπρακτη στήριξη του υπουργείου Εσωτερικών όσες φορές χρειάστηκε, ειδικά στις περιπτώσεις των πλημμυρών”.

Με την ευκαιρία και απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ Ορεστιάδας, έγινε ειδική αναφορά και στις επερχόμενες εκλογές, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει ο Γεν. Γραμματέας την ημερομηνία διεξαγωγής τους. “Την απάντηση την έχει μόνον ο Πρωθυπουργός” σχολίασε χαρακτηριστικά, αν και ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ημερομηνία που ακούγεται περισσότερο τελευταία, αυτήν της Κυριακής 9 Απριλίου. Συγκεκριμένα, απάντησε ο κ. Σταυριανουδάκης: “Το υπουργείο Εσωτερικών είναι έτοιμο για τις εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο, θα κληθούμε ως Γενική Γραμματεία να διεκπεραιώσουμε και τις βουλευτικές και τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.Ήδη έχουμε ξεκινήσει τις συσκέψεις για να είμαστε πανέτοιμοι από πλευράς οργάνωσης. Όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές, θα είμαστε απολύτως έτοιμοι”.

Από την πλευρά του ο Δήμος Αλεξανδρούπολης με ανακοίνωση που εξέδωσε για την επίσκεψη του Γ.Γ. αναφέρει τα εξής:

Συνάντηση εργασίας είχε την Πέμπτη 09.02.2023 ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή μας για να επισκεφτεί τα έργα αποκατάστασης των καταστροφών που προκάλεσαν τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα τον Ιανουάριο 2021 στις Δ.Ε. Τραϊανούπολης και Φερών.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο, παρουσία του Προέδρου της ΠΕΔ και δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, του αντιδημάρχου Φερών και Πρωτογενούς Τομέα Δημήτρη Κολγιώνη και του Προέδρου της ΝΟΔΕ Άκη Παρασκευόπουλου, κατά την οποία ο δήμαρχος ενημέρωσε διεξοδικά τον κ. Σταυριανουδάκη για την εξέλιξη της πορείας των έργων στα σημεία που επλήγησαν και που έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, μέσω των έκτακτων χρηματοδοτήσεων που έλαβε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης από το Υπουργείο Εσωτερικών. Πρόκειται για έργα που αφορούν μεταξύ άλλων, στην αποκατάσταση των καταστροφών στα Λουτρά, στο ρήγμα Αρδανίου και την αποκατάσταση της ιρλανδικής διάβασης στην Ιτέα ενώ αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για ένα ακόμη μεγάλο έργο αποκατάστασης ζημιών οδικού δικτύου στην Αλεξανδρούπολη καθώς και η εξασφάλιση της χρηματοδότησης της υδραυλικής μελέτης Απαλού.

Με τη σειρά του ο κ. Σταυριανουδάκης έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ορθή και συνετή διαχείρηση των χρηματοδοτήσεων επισημαίνοντας χαρακτηριστικά : «Είστε από τους λίγους Δήμους που και “διαβασμένοι” είστε, δηλαδή υπάρχει ωρίμανση και υλοποίηση έργωναλλά και εκμεταλλεύεστε τις εκπτώσεις εξοικονομώντας πόρους για διάφορα έργα».

Ακολούθως, ο Γενικός Γραμματέας συνοδευόμενος από τον δήμαρχο, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Αλεξανδρούπολης Ιωάννη Μπόγδη, τον αντιδήμαρχο Φερών Δημήτριο Κολγιώνη και μηχανικούς, επισκέφτηκαν τα συγκεκριμένα σημεία όπου και έκαναν αυτοψία λαμβάνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες για την πρόοδο των έργων.


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 9 Φεβρουαρίου, 2023 20:03

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV