Θράκη: Ο Εθνικός Ύμνος στη νοηματική από μουσουλμάνα μαθήτρια

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 26 Μαρτίου, 2023 14:58

Θράκη: Ο Εθνικός Ύμνος στη νοηματική από μουσουλμάνα μαθήτρια

Έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να αποτελέσει μια καλή είδηση στο κλίμα των ημερών, κατά τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821. Μαθήτρια μειονοτικού δημοτικού σχολείου, μουσουλμάνα ελληνοπούλα από το χωριό Σούνιο Ξάνθης, αποδίδει τον Εθνικό Ύμνο στη νοηματική γλώσσα. Μία πράξη υψηλού συμβολισμού, ενδεικτική της νέας γενιάς που αναπτύσσεται στη σύγχρονη Ελλάδα, πέρα από πολιτικές, θρησκευτικές ή άλλες μισαλλοδοξίες, με βαθύ το αίσθημα της συμπερίληψης και του σεβασμού στο συνάνθρωπο.

Αναλυτικά το θέμα όπως το ανέδειξε το xanthinea.gr:


Μια αξιέπαινη και άκρως πρωτότυπη πρωτοβουλία έλαβε ο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Σουνίου, κατά τη διάρκεια των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Μια μαθήτρια από τη μειονότητα προχώρησε στην ταυτόχρονη απόδοση του Εθνικού Ύμνου στην ελληνική νοηματική γλώσσα, προσθέτοντας ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ της όμορφης γιορτής που ετοίμασαν μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Η μαθήτρια καταχειροκροτήθηκε και σίγουρα πρόκειται για μια πρωτοβουλία που αξίζει να βρει μιμητές. Η μειονότητα δηλώνει παρούσα στη σύγχρονη Ελλάδα, με τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και σίγουρα αξίζουν συγχαρητήρια σε γονείς και εκπαιδευτικούς που κάνουν βήμα προς το μέλλον με τρόπο αξιέπαινο.

Υπό τη διεύθυνση του εκπαιδευτικού Ερντίν Μουμίν, το μειονοτικό σχολείο του Σουνίου έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα σε εξωστρεφείς δράσεις και πρωτοβουλίες που έχουν αγκαλιαστεί από μαθητές, γονείς και την τοπική κοινωνία. Νέες πρωτοποριακές ιδέες και αντιλήψεις σε εκπαιδευτικά ζητήματα, καθώς και η βελτίωση των υποδομών δημιουργούν πλέον ένα αρκετά θετικό κλίμα μάθησης και αίσθησης ασφάλειας στα μικρά παιδιά, που γίνονται μέρος της σύγχρονης εποχής, αποκτούν ρόλο και γίνονται εξωστρεφή.

Το βίντεο:

———-


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 26 Μαρτίου, 2023 14:58

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV