Δ. Πέτροβιτς: Θα εγκριθούν άλλα 9 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση και πρόληψη καταστροφών στον Έβρο

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 28 Ιουνίου, 2022 12:41

Δ. Πέτροβιτς: Θα εγκριθούν άλλα 9 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση και πρόληψη καταστροφών στον Έβρο

Νέα χρηματοδότηση περίπου 9 εκατ. ευρώ αναμένεται να εγκριθεί, όπως ανακοίνωσε μέσα από το Ράδιο Έβρος και την εκπομπή Εβροσκόπιο ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς για την αποκατάσταση των καταστροφών από τα φυσικά φαινόμενα στον Έβρο και την περαιτέρω αντιπλημμυρική θωράκιση του νομού. Το ποσό αυτό έρχεται να συμπληρώσει τα αρχικά 8 εκ. που εγκρίθηκαν από τα 26 εκ. που αιτήθηκε η Περιφέρεια από τα αρμόδια υπουργεία για την γενικότερη αντιμετώπιση των καταστροφών και την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής.

Όπως ανέφερε ο κ. Πέτροβιτς σε πρώτη μετάδοση της είδησης από το Ράδιο Έβρος, πρόσφατα η Περιφέρεια ζήτησε και τα υπόλοιπα 18 εκ. ώστε, μαζί με τα ήδη εγκριθέντα 8 εκ. να συμπληρωθεί το ποσό των 26 εκατομμυρίων. Συγκεκριμένα, ανέφερε: “Συζητήθηκαν όλα αυτά στο Περιφερειακό Συμβούλιο χθες ως Επερωτήσεις, δόθηκαν απαντήσεις και το θέμα είναι ανοιχτό. Γιατί είχα ζητήσει από τον κ. Τριαντόπουλο όταν βρέθηκε στην Ορεστιάδα στη σύσκεψη των φορέων, τα 18 εκ. τα οποία υπολείπονται και οφείλει το Υπουργείο προς την Περιφέρεια. Από τα 26 που ζητήσαμε μετά τις καταστροφές πήραμε τα 8, ζητήσαμε λοιπόν και τα υπόλοιπα 18 και απ’ ό,τι μου είπε ο Περιφερειάρχης ένα ποσό της τάξης περίπου των 9 εκ. ευρώ θα εγκριθεί εκ νέου γι’ αυτό το συνολικό ποσό”.

Συνεπώς, όπως προκύπτει από όσα ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης, με το ποσό αυτό θα μπορέσουν να αντιμετωπιστούν και οι ζημιές των πρόσφατων πλημμυρών στα χωριά του Δήμου Ορεστιάδας από την κακοκαιρία GENESIS, αλλά και – το σημαντικότερο – να προβλεφθεί και να προληφθεί οποιαδήποτε άλλη ενδεχόμενη μελλοντική καταστροφή με τα απαραίτητα προστατευτικά μέσα. Καταλήγοντας στο θέμα ο κ. Πέτροβιτς ευχήθηκε χαρακτηριστικά: “μακάρι να πάρουμε τα 9 και να υπολείπονται τα άλλα 9“.

Η Νίκη Της Σαμοθράκης το νέο λογότυπο της ΠΑΜΘ

Εν τω μεταξύ, νέο λογότυπο – την εμβληματική Νίκης Της Σαμοθράκης – αποκτά πλέον η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης, υιοθετώντας την πρόταση του κ. Πέτροβιτς για αντικατάσταση του υπάρχοντος ακροκέραμου. Για όσα αποφασίστηκαν χθες στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και τους λόγους που οδήγησαν στη νέα επικοινωνιακή εικόνα της ΠΑΜΘ, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς μίλησε στο Εβροσκόπιο.

Ακούστε τη συζήτηση με αφορμή το νέο Λογότυπο, που οδήγησε στα τελευταία λεπτά στην είδηση για τη νέα χρηματοδότηση 9 εκατομμυρίων ευρώ:


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 28 Ιουνίου, 2022 12:41

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV