Ο Δημήτρης Πέτροβιτς δηλώνει “παρών”

Συντάκτης Νewsroom 27 Οκτωβρίου, 2016 12:35

Ο Δημήτρης Πέτροβιτς δηλώνει “παρών”

Θα είναι υποψήφιος για την θέση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ ο Δημήτρης Πέτροβιτς, στις εκλογικές διαδικασίες της Κυριακής

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, θα είναι υποψήφιος για την θέση του Περιφερειάρχη, στις προσεχείς εκλογικές διαδικασίες, για την ανάδειξη Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Κυριακή 30 Οκτωβρίου στις 12.00 το μεσημέρι στην Κομοτηνή.

Ο κ. Πέτροβιτς σε σχετική δήλωση που έκανε ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, αναφέρει: «Σε μία ιδιαίτερη, ως προς τους λόγους που την υπαγορεύουν, εκλογική διαδικασία θέτω την υποψηφιότητά μου για τη θέση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Για να συνεχίσουμε την προσπάθεια που από κοινού αρχίσαμε πριν δύο χρόνια με το Γιώργο Παυλίδη, με στόχο την ανάδειξη των μεγάλων συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Περιφέρειάς μας και την αξιοποίηση των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου μας.

Σε λίγο χρόνο πετύχαμε πολλά και μπορούμε ακόμη περισσότερα. Κυρίως επιτύχαμε να συνεργαστούμε όλες οι Περιφερειακές Ενότητες, όλες οι πολιτικές παρατάξεις, χωρίς μικροψυχίες, μέσα από συνέργειες, για τη δίκαιη και ισότιμη μεταχείριση όλων των περιφερειακών ενοτήτων. Η διεκδίκηση της Περιφέρειας δεν είναι σε καμία περίπτωση εγκατάλειψη της θέσης που μου εμπιστεύτηκαν δύο χρόνια πριν οι συντοπίτες μου.

Δουλέψαμε σκληρά και με εντιμότητα για να φανούμε άξιοι αυτής της εμπιστοσύνης τους, με πολύτιμο σύμμαχο σε κάθε αγώνα μας, σε κάθε διεκδίκηση, και τις άλλες τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες.

Αυτό είναι και το μοναδικό κίνητρο της υποψηφιότητάς μου. Να μη διαρραγεί αυτή η σχέση που χτίσαμε με το σύνολο της κοινωνίας της Περιφέρειάς μας.

Να εμπεδωθεί στη συνείδηση όλων των συμπολιτών μας πως οι όποιοι διαχωρισμοί είναι απλά γεωγραφικοί προσδιορισμοί και πως εντολέας μας, από οποιαδήποτε θέση και αν υπηρετούμε, παραμένει το σύνολο της κοινωνίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και προτεραιότητά μας το συμφέρον των πολιτών».

Ο Δημήτρης Πέτροβιτς στις περιφερειακές εκλογές της 25ης Μαΐου 2014 εκλέχτηκε Αντιπεριφερειάρχης Έβρου με θητεία έως το 2019, είναι Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Μέλος της Εθνικής αντιπροσωπίας των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (CoR), και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Υπήρξε στενός συνεργάτης του Γιώργου Παυλίδη από το 2010 και αναπληρωτής του στο Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την περίοδο 2010 – 2014.

Στην εκλογική διαδικασία του 2014 ο συνδυασμός που ηγείτο ο Δημήτρης Πέτροβιτς στον Έβρο, έλαβε ποσοστό 63%, ενώ το 2010 ποσοστό 55%.

πηγη:elthraki.gr


Συντάκτης Νewsroom 27 Οκτωβρίου, 2016 12:35

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV