Δήμαρχος Σουφλίου: “Δεν εκτίμησαν εξ αρχής την επικινδυνότητα – Απίστευτο ότι καίγεται ακόμα η Δαδιά”

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 31 Αυγούστου, 2023 12:12

Δήμαρχος Σουφλίου: “Δεν εκτίμησαν εξ αρχής την επικινδυνότητα – Απίστευτο ότι καίγεται ακόμα η Δαδιά”

Δεν μπορεί να συνεχίζεται για 13η ημέρα η πυρκαγιά στη Δαδιά τόνισε ο Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος μιλώντας σήμερα στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην εκπομπή “Εβροσκόπιο”

Ο πύρινος εφιάλτης που ζούμε έχει καταστρέψει τα πάντα, περιβάλλον, οικονομία, ψυχολογία ανέφερε εξηγώντας πως τονίστηκε από την αρχή της πυρκαγιάς ότι έπρεπε να σβηστεί άμεσα, διότι αλλιώς θα λάμβανε ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ενώ επανέλαβε την έκκληση για την ενίσχυση των εναέριων μέσων και συνολικά των δυνάμεων πυρόσβεσης ώστε να τελειώσει επιτέλους η πυρκαγιά που συνεχίζεται για 13η συνεχόμενη ημέρα και “έχει κάψει τα πάντα“.

Η φωτιά της Δαδιάς δεν είναι συνηθισμένη” ανέφερε επιρρίπτοντας ευθύνες στους αρμόδιους πως παρόλο που προειδοποίησαν από την αρχή για την επικινδυνότητα και τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που μπορεί εύκολα να λάβει η πυρκαγιά και ζητήθηκαν μέσα πυρόσβεσης, δεν εισακούστηκαν. Παράλληλα εξήγησε πως η αυτοδιοίκηση δεν έχει καμία εμπλοκή στο θέμα της πυρόσβεσης και της πυροπροστασίας. “Στην Πάρνηθα και στον Υμηττό δεν θα είχαμε 13 ημέρες πυρκαγιά” ανέφερε χαρακτηριστικά. “Η πυρόσβεση πρέπει να ανατεθεί στην δασική υπηρεσία, το είπα και στο υπουργείο και στο κυβερνητικό κλιμάκιο” είπε ο Δήμαρχος Σουφλίου ενώ ανέφερε πως θα πρέπει σε αυτά τα δάση να έχει λόγο και η τοπική αυτοδιοίκηση.


Την ώρα αυτή φιλοξενούνται 30 άτομα στην μαθητική εστία από τα χωριά που εκκενώθηκαν ενώ ο κ. Καλακίκος ανέφερε παράλληλα πως δεν γίνεται να ειδοποιούνται τελευταία στιγμή οι δήμοι για εκκένωση, ειδικά όπου ζουν κυρίως ηλικιωμένοι άνθρωποι και χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε το στρατό για την άμεση κινητοποίηση στις εκκενώσεις αλλά και τους “αφανείς ήρωες” τους εθελοντές από κάθε γωνιά της Ελλάδας που βοηθούν στο πεδίο από την πρώτη στιγμή.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 31 Αυγούστου, 2023 12:12

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV