Δαμασκηνός: Σε μία προσπάθεια αναχαίτησης της πανδημίας οργανώνουμε τη 2η εμβολιαστική δράση

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 16 Δεκεμβρίου, 2021 12:26

Δαμασκηνός: Σε μία προσπάθεια αναχαίτησης της πανδημίας οργανώνουμε τη 2η εμβολιαστική δράση

Εμβολιαστική δράση κατά του κορονοϊού οργανώνεται την Κυριακή το πρωί στον Ι.Ν. Αγ. Θεοδώρων Ορεστιάδας σε συνεργασία με την 4η ΥΠΕ (δείτε σχετικά >>ΕΔΩ), και για το θέμα μίλησε σήμερα το πρωί στο Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή Εβροσκόπιο ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος & Σουφλίου κ. Δαμασκηνός.

Ο Σεβασμιότατος ανέφερε πως “Δυστυχώς γύρω μας όλα ομιλούν για τον κορονοϊό και για τους ανθρώπους οι οποίοι χάνονται ή διασωληνώνονται στο νοσοκομείο. Για το λόγο αυτό, σε μία προσπάθεια αναχαίτησης της πανδημίας, η Μητρόπολη οργανώνει και δεύτερη εμβολιαστική δράση, αυτή τη φορά στην Ορεστιάδα“.

Με το εμβόλιο της Pfizer θα γίνουν εμβολιασμοί, πρώτη ή δεύτερη ή αναμνηστική δόση μπορούν να κάνουν οι πολίτες, όπως πληροφόρησε σχετικά ο κ. Δαμασκηνός, ενώ δεν απαιτείται ραντεβού, αρκεί να είναι πάνω από 18 ετών, με τον ΑΜΚΑ τους και τη ταυτότητά τους μπορούν να προσέλθουν στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων, από τις 09:30 το πρωί.

Η πρώτη δράση στο Διδυμότειχο είχε αρκετή επιτυχία και θέλω να πιστεύω ότι και στην Ορεστιάδα θα υπάρχει ανταπόκριση“, σημείωσε ο Σεβασμιότατος, θυμίζοντας πως στο Διδυμότειχο προσήλθαν περίπου 100 άτομα και πραγματοποίησαν τον εμβολιασμό τους περίπου 75, καθώς στους υπόλοιπους για ιατρικούς ή άλλους λόγους δεν προχώρησε ο εμβολιασμός. Σε ορισμένους το σύστημα έδειχνε κάποιο πρόβλημα, με κυριότερο το ήδη προγραμματισμένο ραντεβού το οποίο φαινόταν ενεργό στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Γι’ αυτό και θα πρέπει να έχουν ακυρώσει το ραντεβού τους όσοι επιθυμούν να πραγματοποιήσουν τον εμβολιασμό τους την Κυριακή στη δράση της Μητρόπολης.

Ασφαλώς και θα εμβολιαστούν και ιερείς της περιοχής“, επισήμανε ο Σεβασμιότατος, ενώ ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και του εμβολιαστικού προγράμματος, ενδεχομένως σχετική δράση να λάβει χώρα και στο Σουφλί αργότερα.

Ακούστε αναλυτικά:


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 16 Δεκεμβρίου, 2021 12:26

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV