Ο Αρμένιος Μητροπολίτης στο Διδυμότειχο

Συντάκτης Νewsroom 30 Σεπτεμβρίου, 2019 11:57

Ο Αρμένιος Μητροπολίτης στο Διδυμότειχο

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Σεβ. Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό πραγματοποίησε ο Σεβ. Μητροπολίτης των εν Ελλάδι Αρμενίων κ. Kegham Khatcherian το Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου.

Ο Αρμένιος Ιεράρχης επισκέφθηκε το Διδυμότειχο με την ευκαιρία της γιορτής του «Σούρπ Κεβόρκ», του Αγίου Γεωργίου δηλαδή, η μνήμη του οποίου από την Αρμενική Εκκλησία τιμάται το τελευταίο Σάββατο του μηνός Σεπτεμβρίου.

Ο βυζαντινός Ναός του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Διδυμοτείχου, όπου εστέφθη αυτοκράτορας ο Ιωάννης Κατακουζηνός στις 26 Οκτωβρίου του 1341, παραχωρήθηκε με Σουλτανικό φιρμάνι τον 16ο αιώνα στους Αρμενίους και έκτοτε κατέχεται υπ’ αυτών για να εξυπηρετούνται οι λειτουργικές ανάγκες της αρμενικής Κοινότητας Διδυμοτείχου – Ορεστιάδας.

Τον Αρμένιο Μητροπολίτη συνόδευε το Προεδρείο της ενταύθα Αρμενικής Κοινότητος. Ο οικείος Μητροπολίτης με εγκαρδιότητα υπεδέχθη τον υψηλό επισκέπτη και τους συνοδούς του, τους ξενάγησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου και είχε μία ευχάριστη και γόνιμη συζήτηση μαζί τους. Να σημειωθεί ότι ο Σεβ. Kegham Khatcherian τυγχάνει Ιεράρχης του Αρμενικού Καθολικάτου της Κιλικίας, που μετά την γενοκτονία των Αρμενίων της Μικράς Ασίας εδρεύει στο προάστειο Antelias της Βηρυττού.


Συντάκτης Νewsroom 30 Σεπτεμβρίου, 2019 11:57

Συνεντεύξεις

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV