Ο αντίκτυπος της πτώσης των βάσεων για τα τμήματα της Ορεστιάδας

Συντάκτης Σοφιανός Κανταρίδης 28 Αυγούστου, 2019 15:12

Ο αντίκτυπος της πτώσης των βάσεων για τα τμήματα της Ορεστιάδας

Στον αέρα του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ φιλοξενήθηκε ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Σπυρίδων Κουτρούμπας όπου σχολίασε τα αποτελέσματα των βάσεων και το πόσο επηρεάζουν τα τμήματα της Ορεστιάδας

Ξεκινώντας την συζήτηση ο κ. Κουτρούμπας τόνισε πως υπάρχει μία γενικότερη πτώση στα μόρια των σχολών σε όλη την Ελλάδα κάτι το οποίο προέκυψε από τα δύσκολα θέματα που είχαν να «αντιμετωπίσουν» οι υποψήφιοι. Αξίζει να σημειωθεί πως τα τμήματα της Ορεστιάδας κατατάσσονται ανάμεσα στις 30 σχολές με την μεγαλύτερη πτώση των βάσεων σε πανελλαδικό επίπεδο.

Ο κ. Κουτρούμπας σχολίασε το παρόν αλλά και το μέλλον των τμημάτων της Ορεστιάδας λέγοντας πως λόγω των πολλών ομοειδών τμημάτων που προέκυψαν από την μετατροπή πολλών Τ.Ε.Ι σε Πανεπιστήμια όπως για παράδειγμα τα νέα τμήματα που υπάρχουν πλέον στην Καλαμάτα αλλά και σε άλλες πόλεις δημιουργείται το μειονέκτημα πως υπάρχουν δώδεκα σχολές -πανεπιστήμια  με ακριβώς το ίδιο πτυχίο. Στο άλλο σκέλος υπάρχει φέτος η μικρή αύξηση των εισακτέων στα δύο τμήματα της Ορεστιάδας που αναμένεται να λειτουργήσει ως παράγοντας εξισσορόπησης της πτώσης των βάσεων και της επιλογής παρόμοιας σχολής από τους φοιτητές σε κάποια άλλη πόλη κοντινότερα στην οικογενειακή εστία. Ο  Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας εκτιμά πως φέτος δεν θα μεταβληθεί ιδιαίτερα ο αριθμός των φοιτητών που θα προσέλθουν στην πόλη για την φοίτηση στα δύο τμήματα καθώς ήδη η σχολή δέχεται τηλεφωνήματα γονέων και νέων φοιτητών που ενδιαφέρονται για εγκατάσταση στην πόλη αλλά είναι κάτι που θα φανεί με την έναρξη των εγγραφών και των μαθημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί η αναφορά του κ. Κουτρούμπα στην ίδρυση του νέου τμήματος στην Ορεστιάδα καθώς όπως είπε ο ίδιος θα είναι ένα βήμα που θα δυναμώσει το πανεπιστήμιο συνολικά αλλά και την περιοχή ωστόσο ακόμα δεν υπάρχει κάποια νέα εξέλιξη με αυτό το ζήτημα.

Τέλος ο κ. Κουτρούμπας ανέφερε πως την άλλη εβδομάδα ξεκινάνε οι επαναληπτικές εξετάσεις Σεπτεμβρίου για τους φοιτητές και αρχές Οκτωβρίου θα γίνει η υποδοχή των νέων φοιτητών και η έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους.


Συντάκτης Σοφιανός Κανταρίδης 28 Αυγούστου, 2019 15:12

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV