Ορεστιάδα: Έλλειψη τσίπας και ευκαιριακό ξεπούλημα από άτομο της “Επιτροπής για τα 100 χρόνια” καταγγέλλει ο Πρόεδρος της “Στέγης” Α. Νικολαΐδης

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 28 Νοεμβρίου, 2022 18:06

Ορεστιάδα: Έλλειψη τσίπας και ευκαιριακό ξεπούλημα από άτομο της “Επιτροπής για τα 100 χρόνια” καταγγέλλει ο Πρόεδρος της “Στέγης” Α. Νικολαΐδης

Η “Στέγη Ελληνικού Λαϊκού Πολιτισμού Νέας Ορεστιάδας” βρέθηκε – ως ο μοναδικός φορέας από το Δήμο Ορεστιάδας – το Σάββατο 26/11 στο 30ο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων που έγινε στην Καβάλα και κατέθεσε πρόταση για την ανάληψη του Πανθρακικού Ανταμώματος για το 2023 που η Ορεστιάδα γιορτάζει τα 100α της γενέθλια. Χωρίς να δοθεί η ευκαιρία να παρουσιαστεί η πρόταση, το αίτημα απορρίφθηκε δίχως ψηφοφορία. Τελικά το “Αντάμωμα” θα γίνει στο Διδυμότειχο, όπως είχε αποφασιστεί από το 2019 για το 2020 και οι εκδηλώσεις ματαιώθηκαν τότε λόγω της πανδημίας, ενώ ο Πρόεδρος της “Στέγης” κάνει λόγο για “ευκαιριακό ξεπούλημα” από άτομα της Ορεστιάδας. Για όλα αυτά και όσα τελικά σχεδιάζει η “Στέγη”, ο Πρόεδρός της Άγγελος Νικολαΐδης βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας 28/11 στα studio του Ράδιο Έβρος, καλεσμένος στην εκπομπή Εβροσκόπιο.

Ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε πως από το 2019 έγινε η πρώτη εισήγηση για την ανάληψη το 2023 του Πανθρακικού Ανταμώματος από την εορτάζουσα Ορεστιάδα, λόγω της επετείου των 100 χρόνων από την ίδρυσή της ως η νεότερη πόλης της Ελλάδας. Με δεδομένο αυτό, η “Στέγη” επικαιροποίησε την πρότασή της, την οποία είχε ετοιμάσει να παρουσιάσει κατά τη διάρκεια του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου στην Καβάλα. Εκεί, όμως, τελικά – όπως υποστηρίζει ο κ. Νικολαΐδης, διαπίστωσε πως άτομο από την Επιτροπή για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Ορεστιάδας είχε ήδη προσυνεννοηθεί με το Σύλλογο “Δίδυμα Τείχη“, εφόσον θα αναλάβει το Διδυμότειχο τη διοργάνωση του “Ανταμώματος”, στην Ορεστιάδα να μεταφερθεί η μία από τις 3 ή 4 μέρες του συνόλου του προγράμματος.


Για το γεγονός αυτό, αλλά και κυρίως διότι καμία ενημέρωση δεν είχε από πλευράς της “Επιτροπής για τα 100 χρόνια” ο κ. Νικολαΐδης όλο αυτό το διάστημα μέχρι την ημέρα που θα παρουσίαζε την πρόταση στην Καβάλα, τον άφησαν εκτεθειμένο απέναντι σε όλα τα σωματεία της χώρας που βρέθηκαν εκεί, με μία πρόταση ανά χείρας που ποτέ δεν ακούστηκε και για μία ανώφελη – τελικά – διεκδίκηση. “Αυτό με πρόσβαλε απίστευτα, όχι μόνο εμένα αλλά και το διοικητικό συμβούλιο. Ενώ πήγαινα με τον επίσημο φάκελο διεκδίκησης για την πόλη και με επιστολή του δημάρχου μας, βρέθηκα εξ απροόπτου και εκτεθήκαμε σαν πόλη“, είπε συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της “Στέγης”, συμπεραίνοντας τελικά πως “έφαγα ένα τεράστιο δούλεμα“.

Με όσα ισχυρίστηκε και υποστηρίζει ο κ. Νικολαΐδης, η συζήτηση εξελίχθηκε ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική για πρόσωπα και καταστάσεις. Ακούστε (και δείτε) αναλυτικά:


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 28 Νοεμβρίου, 2022 18:06

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV