Αν. Δημοσχάκης: Είμαι παρών και συστήνω ψυχραιμία – Δεν κάνω πολιτικές ενέργειες “κρότου-λάμψης”∙ κάνω ουσιαστικές

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 31 Ιουλίου, 2023 13:37

Αν. Δημοσχάκης: Είμαι παρών και συστήνω ψυχραιμία – Δεν κάνω πολιτικές ενέργειες “κρότου-λάμψης”∙ κάνω ουσιαστικές

Πώς θα θωρακίσουμε τον Έβρο έτσι ώστε να νιώθουμε ασφαλείς, να μπορούμε να κινούμαστε στους δρόμους μας χωρίς να κινδυνεύει η ζωή μας“, ερωτήθηκε ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ και Επίτιμος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αναστάσιος Δημοσχάκης, κατά τη διάρκεια της εκπομπής Εβροσκόπιο, στο Ράδιο Έβρος. Η συζήτηση που εξελίχθηκε έχει ενδιαφέρον, καθώς οι απαντήσεις του κ. Δημοσχάκη έχουν βαρύνουσα σημασία, εφόσον διατελεί κυβερνητικός βουλευτής, διετέλεσε δε και Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. έχοντας βαθιά γνώση και εμπειρία επί του ζητήματος.

Ο κ. Δημοσχάκης έθεσε αρχικά έναν άλλο, εξίσου επικίνδυνο παράγοντα, ο οποίος ενδεχομένως εξηγεί και την έλλειψη συναίσθησης κινδύνου που έχουν οι διακινητές όταν εισέρχονται στο αντίθετο ρεύμα ή οδηγούν άκρως επικίνδυνα οπουδήποτε: “Έχουμε ένα πρόβλημα που είναι σοβαρό. Το οργανωμένο έγκλημα χρησιμοποιεί νέους ανθρώπους τους οποίους ελέγχει με ναρκωτικές ουσίες. Δεν συναισθάνονται την αποστολή τους, δεν συναισθάνονται τον κίνδυνο και το αξιόποινο“, ανέφερε. “Από την άλλη πλευρά είναι πολλοί εξ αυτών και αλλοδαποί που χρησιμοποιούνται απ’ αυτούς που σχεδιάζουν το έγκλημα επί χάρτου. Αυτή τη στιγμή έχουμε απανωτά περιστατικά. Έχω την εμπειρία, έχω τη γνώση, έχω το θάρρος, ξέρω σε ποιους απευθύνομαι∙ είμαι ο δημιουργός της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμου“, ανέφερε στην εισαγωγή του επί του θέματος.


Τόνισε πως η πιλοτική ίδρυση νέου τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμου στην Εγνατία Οδό θα συμβάλει στο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και θα αποτρέπει τους εγκληματίες να οδηγούνται στις εγκληματικές παραβάσεις τους. Ερωτώμενος, ωστόσο, για τις πιο άμεσες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν, καθώς η ίδρυση νέου Τμήματος Τροχαίας ενδεχομένως θα καθυστερήσει χρονικά, υποστήριξε “πως δεν θα αργήσει να γίνει“.

Δεν κάνω ενέργειες πολιτικές κρότου-λάμψης∙ κάνω ουσιαστικές“, ισχυρίστηκε και συνέστησε ψυχραιμία. “Είμαι παρών και συστήνω ψυχραιμία” τόνισε, όπως και “εγώ υπογραμμίζω το τι θα κάνω κοινοβουλευτικά. Σε λίγο θα δω κάποιους επικεφαλής υπηρεσιών εδώ, που είναι απαραίτητο. Τους έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη“. Απάντησε, τέλος, πως δεν γνωρίζει για τη δρομολογημένη σύσκεψη σε ανώτατο επίπεδο που έχει ανακοινώσει ο συνάδελφός του βουλευτής Έβρου της ΝΔ Χρήστος Δερμεντζόπουλος, σημείωσε όμως πως εντός των ημερών θα έχουμε σίγουρα εξελίξεις.

Ακούστε (από το 17:20″):


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 31 Ιουλίου, 2023 13:37

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV