Άγγελος Συρίγος: “Το Διδυμότειχο γκρέμισε τα τείχη του” – Στις 2 Οκτωβρίου θα υποδεχτεί τους πρωτοετείς φοιτητές Ψυχολογίας

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 14 Φεβρουαρίου, 2023 11:33

Άγγελος Συρίγος: “Το Διδυμότειχο γκρέμισε τα τείχη του” – Στις 2 Οκτωβρίου θα υποδεχτεί τους πρωτοετείς φοιτητές Ψυχολογίας

Μετά τη χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διδυμοτείχου να παραχωρήσει ομόφωνα το κτίριο του Δημαρχείου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, προκειμένου εκεί να στεγαστεί προσωρινά το υπό ίδρυση Τμήμα Ψυχολογίας έως την περάτωση των μόνιμων εγκαταστάσεων, ο αρμόδιος υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος μίλησε σήμερα στο Ράδιο Έβρος καλεσμένος στο Εβροσκόπιο. Χαρακτήρισε την πράξη αυτή “γενναία”, “ιστορική” και “πρωτοφανή” για τα ελληνικά δεδομένα. “Το Διδυμότειχο γκρέμισε τα τείχη του”, είπε σημειολογικά, παραλληλίζοντας την απόφαση αυτή με την υποδοχή των Ολυμπιονικών κατά την αρχαιότητα, όταν στις πόλεις θεωρούσαν πως, εφόσον διαθέτουν τέτοιους γενναίους αθλητές, δεν είχαν ανάγκη από τείχη για να προστατευτούν.

Ο κ. Συρίγος φαίνεται πως πέτυχε τελικά ένα δικό του προσωπικό στοίχημα, αφού για πολλοστή φορά επισκέφθηκε την περιοχή ειδικά για το συγκεκριμένο ζήτημα, παρότι επιμένει πως πρόκειται για απόφαση του πρωθυπουργού ως επιστέγασμα της έμπρακτης μέριμνάς του για την ανάπτυξη του Βορείου Έβρου. Από την άλλη είναι βέβαιο πως η απόφαση αυτή δηλώνει την ισχυρότατη βούληση της τοπικής κοινωνίας του Διδυμοτείχου να αγκαλιάσει και να ενισχύσει με κάθε τρόπο το νέο Τμήμα, ως διακαώς ποθούμενο για την ενδυνάμωση της περιοχής με έμψυχο δυναμικό, και δη με νέες και νέους φέρελπεις επιστήμονες. Είναι άλλωστε αδιαμφισβήτητη η πνευματική, κοινωνική και οικονομική τόνωση που μπορεί να φέρει στο Διδυμότειχο ένα πανεπιστημιακό τμήμα αυτού του επιπέδου, αρκεί βέβαια τα παθήματα του παρελθόντος με το Τμήμα Νοσηλευτικής να αποτελέσουν πραγματικά μαθήματα για το παρόν και το μέλλον της Ψυχολογίας και, γιατί όχι, και ενός δεύτερου Τμήματος στο απώτερο μέλλον.


Πλέον όλοι, από κάθε πλευρά – Δήμος, ΔΠΘ και Υπουργείο – επισπεύδουν τάχιστα τις διαδικασίες ώστε να ιδρυθεί αρχικά το Τμήμα, να γίνει νόμος του κράτους όσο η Βουλή λειτουργεί, πριν προχωρήσει στην προβλεπόμενη παύση εργασιών ένεκα των εθνικών εκλογών. Έπεται η συμπερίληψη στο φετινό μηχανογραφικό και βέβαια όλες οι απαιτούμενες ενέργειες του ΔΠΘ τόσο για τις αναγκαίες τροποποιήσεις/παρεμβάσεις στο κτίριο, όσο και για την ικανή στελέχωση με καθηγητές και διοικητικό προσωπικό και όλα αυτά “τρέχουν ταυτόχρονα”, όπως επισήμανε ο κ. Συρίγος. Στόχος, τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 το Διδυμότειχο να υποδεχτεί τις και τους πρωτοετείς φοιτήτριες και φοιτητές του νέου Τμήματος.

Αναλυτικά όσα συζητήθηκαν με τον κ. Συρίγο:

>>& ΕΔΩ

~ Η συνοδευτική εικόνα αποτελεί προϊόν φωτομοντάζ:


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 14 Φεβρουαρίου, 2023 11:33

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV