Ο Α.Ο.Ορεστιαδας αποχαιρέτησε τον μεγάλο χορηγό του!

Συντάκτης Δημήτρης Μηλίκας Οκτώβριος 12, 2017 16:46

Ο Α.Ο.Ορεστιαδας αποχαιρέτησε τον μεγάλο χορηγό του!

Έφυγε ο Πάνος Ζερίτης της Diana!

Τα συλλυπητήρια του για τον χαμό του Πάνου Ζερίτη εξέφρασε με ανακοίνωση ο Α.Ο. Ορεστιάδας. Ο Πάνος Ζερίτης συνέδεσε το όνομα της χαρτοβιομηχανίας της οποίας ηγείτο (Diana) με την ιστορική ομάδα της Ορεστιάδας καθώς στα Χρυσά χρόνια των πρασίνων ήταν ο βασικός χορηγός της!

Ο γνωστός βιομήχανος  άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Τρίτης στην οικία του σε ηλικία 86 χρονών από αναπνευστική ανεπάρκεια.

Ο Πάνος Ζερίτης γεννήθηκε το 1931 στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή Αθηνών. Ήταν πτυχιούχος χημικός μηχανικός του ΕΜΠ και ειδικεύτηκε στον κλάδο της χαρτοποιίας.

Ιδιαίτερα γλωσσομαθής, γνώριζε καλά αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ιταλικά ήταν ήταν παντρεμένος με την Λάουρα Χατζηβαγγέλη – Ζερίτη διάσημο μοντέλο της δεκαετίας  του ’80 και απόκτησε δύο παιδιά τον Δημήτρη και τον Γιώργο, τα οποία συνεχίζουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του πατέρα τους.

Άρχισε την καριέρα του στον χώρο της χαρτοποιίας από την Αθηναϊκή Χαρτοποιία «Softex» το 1957, όπου και δημιούργησε τον τομέα tissue «Softex» το 1961.

Από το 1972 ως το 1975 διετέλεσε γενικός διευθυντής της Πάκο ΑΕ, η οποία παρήγε κυματοειδή χαρτιά, ενώ παράλληλα χρημάτισε σύμβουλος της κιβωτιοποιίας ΒΙΣ ΑΕ. Από το 1972 ως το 1980 ως σύμβουλος χαρτοποιίας έφερε επιτυχώς εις πέρας έργα σε πολλές χώρες (Ιταλία, Γιουγκοσλαβία, Κουβέιτ, Λίβανος, Νότια Αφρική, Τουρκία, Ιράν κ.α.).

Το 1975 ξεκινά την προσωπική επιχειρηματική σταδιοδρομία του και ιδρύει με Έλληνες χαρτοποιούς τη Χαρτελλάς ΑΕ «Delica». Το 1980 δημιούργησε στα Μάγγανα Ξάνθης τη Χαρτοποιία Θράκης ΑΕ «Diana» απασχολώντας πάνω από 100 εργαζόμενους στην Ξάνθη και 200 συνολικά στη χώρα και σχεδόν αμέσως ξεκίνησε την επέκταση της εταιρείας του στο εξωτερικό και το 1984 δημιούργησε την Pyramids Paper Mills SAE «Flora» στο Κάιρο της Αιγύπτου, σε συνεργασία με Αιγύπτιους εταίρους.

Το 1993 μπήκε στην αγορά των Βαλκανίων και της Κεντρικής Ευρώπης και αγοράζει την πλειονότητα των μετοχών σε δύο ουγγρικές χαρτοποιίες και από το 1995 ήταν ο πρόεδρος των δύο εταιρειών και ο μοναδικός μέτοχός τους.

Η ανακοίνωση του Α.Ο. Ορεστιάδας:

Με βαθιά θλίψη ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας πληροφορήθηκε  τον θάνατο του Πάνου Ζερίτη ιδιοκτήτη της χαρτοβιομηχανίας ¨Diana¨,τον επί σειρά ετών βασικό ζωοδότη του ομίλου, τον οραματιστή και πραγματιστή που κατά την εποχή της ενασχόλησης του με τον Α.Ο.Ορεστιάδας το ανδρικό τμήμα βόλλευ ευτύχησε να ζήσει στιγμές που κανείς δεν φανταζόταν, στιγμές αναλλοίωτες στο χρόνο που ακόμα και τώρα κανείς σε όλη την ¨βολλεϊκή¨ Ελλάδα δεν μπορεί να ξεχάσει και με τις επιτυχίες του αυτές κατάφερε να φτάσει τους ¨πράσινους¨ στην ¨βολλεική¨ ελίτ της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης:

Το 1989 κατέλαβε την 3η θέση στο Πρωτάθλημα. Έπαιξε το 1989-90 στο Κύπελλο Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας (CEV) και έφθασε μέχρι τον 3ο γύρο.
Το 1990 κατέλαβε την 4η θέση στο Πρωτάθλημα. Έπαιξε το 1990-91 στο Κύπελλο Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας και έφθασε μέχρι τον 2ο γύρο.
Το 1995 τερμάτισε 2ος, μετά τον Ολυμπιακό, στο πρωτάθλημα και φιναλίστ στο Κύπελλο. Την ίδια χρονιά συμμετέχει στο Κύπελλο Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας και καταλαμβάνει στον τελικό την 2η θέση.
Το 1996 καταλαμβάνει την 3η θέση στο Πρωτάθλημα και την 4η θέση στο Κύπελλο Ευρώπης.
Το 1997 έρχεται 2ος στο Πρωτάθλημα ενώ στο Κύπελλο Συνομοσπονδίας Ευρώπης καταφέρνει να πάρει την 4η θέση. Έχοντας συστήσει την Ορεστιάδα σε όλο το Ευρωπαϊκό κοινό, σε μια χρυσή δεκαετία που κατέστησε τους ¨πράσινους¨ ως την ποιο επιτυχημένη επαρχιακή ομάδα της Ελλάδας.

Ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας θα ήθελε να εκφράσει τα βαθιά του συλλυπητήρια στους οικείους του και να τονίσει την βαθύτατη του θλίψη και οδύνη για τον χαμό ενός επίτιμου μέλους της ¨πράσινης¨ οικογένειας.!!!

Αιωνία του η μνήμη.

 


Συντάκτης Δημήτρης Μηλίκας Οκτώβριος 12, 2017 16:46

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV

SiankouriBanner2

Πρωτοσέλιδα

Εγγραφείτε στο Newsletter