Νωρίτερα αναμένεται να κλείσουν σχολεία και στον Δήμο Ορεστιάδας

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 2 Φεβρουαρίου, 2026 10:43

Νωρίτερα αναμένεται να κλείσουν σχολεία και στον Δήμο Ορεστιάδας

Νεότερες εξελίξεις καταγράφονται σχετικά με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων στον Δήμο Ορεστιάδας, καθώς ο χιονιάς και οι δύσκολες καιρικές συνθήκες συνεχίζουν να επηρεάζουν την περιοχή.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ, τα σχολεία στις περιοχές Τριγώνου, Κυπρίνου και Ριζίων αναμένεται να κλείσουν νωρίτερα σήμερα. Ήδη, για τις συγκεκριμένες σχολικές μονάδες, προγραμματίζεται η μετακίνηση των μαθητών με λεωφορεία.

Την ίδια ώρα, πιθανότερο θεωρείται πως τα σχολεία σε Ορεστιάδα και Νέα Βύσσα θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά. Παρ’ όλα αυτά, ερωτήματα και προβληματισμός προκαλούνται αναφορικά με τους μαθητές που φοιτούν στα σχολεία αυτά αλλά κατοικούν σε χωριά, καθώς η μετακίνησή τους για την επιστροφή στα σπίτια τους ενδέχεται να δυσκολευτεί σημαντικά λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας. Υπενθυμίζεται ότι τις πρωινές ώρες ο Δήμος ανακοίνωσε την κανονική λειτουργία των σχολικών μονάδων ωστόσο φαίνεται πως η κατάσταση επανεκτιμήθηκε.


Οι καιρικές συνθήκες παραμένουν δύσκολες ενώ αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από τον Δήμο Ορεστιάδας που θα ξεκαθαρίζει πλήρως το πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων και τα επόμενα βήματα.

Το ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα ενημερώσει άμεσα για οποιαδήποτε νεότερη απόφαση.

Νεότερη ενημέρωση:

Η απόφαση Δημάρχου ανέβηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και αναφέρει την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των δημοτικών Ενοτήτων Τριγώνου, Κυπρίνου και της Δημοτικής Κοινότητας Ριζίων του Δήμου Ορεστιάδας μετά το πέρας της 4ης διδακτικής ώρας. Παράλληλα ανακοινώθηκε και αναστολή λειτουργίας των δημοτικών και ιδιωτικών Κ.Δ.Α.Π,, Κ.Δ.Α.Π. ΑμεΑ αλλά και όλων των μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής, Ειδικά Νηπιαγωγεία, Ειδικά Σχολεία) όλου του Δήμου Ορεστιάδας.

Αναλυτικά η απόφαση Δημάρχου στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Αποφασίζουμε
Την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των δημοτικών Ενοτήτων Τριγώνου, Κυπρίνου και της Δημοτικής Κοινότητας Ριζίων, του Δήμου Ορεστιάδας μετά το πέρας της 4ης διδακτικής ώρας για τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2026.

Και την αναστολή λειτουργίας των δημοτικών και ιδιωτικών Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.), των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π. ΑμεΑ) αλλά και όλων των μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής, Ειδικά Νηπιαγωγεία, Ειδικά Σχολεία) όλου του Δήμου Ορεστιάδας για τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2026.
Για οποιαδήποτε αλλαγή που θα αφορά τις επόμενες ημέρες θα ενημερωθείτε με νεότερη ανακοίνωση.

    Επιπρόσθετα η ανακοίνωση στα κοινωνικά δίκτυα του Δήμου:

    Μετά από νεότερες υποδείξεις της Τροχαίας ο Δήμος Ορεστιάδας ανακοινώνει την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δημοτικών Ενοτήτων Τριγώνου και Κυπρίνου, καθώς και της Δημοτικής Κοινότητας Ριζίων, μετά το πέρας της 4ης διδακτικής ώρας, για τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2026.

    Επιπλέον, αναστέλλεται η λειτουργία των δημοτικών και ιδιωτικών Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.), των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π. ΑμεΑ), καθώς και όλων των μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής, Ειδικά Νηπιαγωγεία, Ειδικά Σχολεία) σε ολόκληρο τον Δήμο Ορεστιάδας, για τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2026.

    Για οποιαδήποτε μεταβολή που αφορά τις επόμενες ημέρες, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.


    Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 2 Φεβρουαρίου, 2026 10:43

    Ράδιο Έβρος TV