Γεννήθηκε ο Αγροτικός Σύλλογος Κυπρίνου – Δόξας: “Χωρίς φραγμούς και χρώματα”

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 22 Μαΐου, 2025 12:59

Γεννήθηκε ο Αγροτικός Σύλλογος Κυπρίνου – Δόξας: “Χωρίς φραγμούς και χρώματα”

Μόλις λίγες ώρες μετά τη σύστασή του, ο Αγροτικός Σύλλογος Κυπρίνου – Δόξας έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μέσα από τη συχνότητα του Ράδιο Έβρος. Ο προσωρινός πρόεδρος Δημήτρης Μαρίνογλου, καλεσμένος στην εκπομπή Εβροσκόπιο, παρουσίασε το όραμα και τη φιλοσοφία του νέου συλλογικού εγχειρήματος, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας και διεκδίκησης: “Ο σύλλογός μας δεν έχει φραγμούς, δεν έχει περιορισμούς και δεν ξεχωρίζουμε τίποτα”.

Όπως εξήγησε, η ίδρυση του συλλόγου ήρθε να καλύψει ένα μεγάλο κενό εκπροσώπησης: “Ο Κυπρίνος και η Δόξα είναι μεγάλα χωριά και έπρεπε να είχαν έναν αγροτικό σύλλογο εδώ και πολλά χρόνια”. Με πάνω από 30 μέλη ήδη εγγεγραμμένα και την προσωρινή διοίκηση σε πλήρη νόμιμη λειτουργία, ο σύλλογος απευθύνει κάλεσμα σε κάθε αγρότη και αγρότισσα άνω των 18 ετών να συμμετάσχει.


Από τα τρέχοντα προβλήματα, ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί στους αγρότες της περιοχής το ακανθώδες ζήτημα της διαχείρισης των νερών του Άρδα: “Δεν έχουμε τη σιγουριά ότι το αρδευτικό δίκτυο θα δουλεύει όταν το χρειαζόμαστε. Θέλουμε διαφάνεια και υπευθυνότητα”, τονίζει ο πρόεδρος.

Ο σύλλογος καλύπτει γεωγραφικά όλη την πρώην κοινότητα του Δήμου Κυπρίνου, ενώ η συνεργασία με τους υπόλοιπους τρεις αγροτικούς συλλόγους του Βορείου Έβρου χαρακτηρίζεται ήδη “άριστη”. Με ξεκάθαρο στόχο τη σοβαρή και συντονισμένη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των αγροτών, ο σύλλογος κάνει τα πρώτα του βήματα με δυναμισμό και ανοιχτές πόρτες: “Θα περιμένουμε μέχρι και τους πιο διστακτικούς”.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΚΥΠΡΙΝΟΥ -ΔΟΞΑΣ»

Με αίσθημα ευθύνης ανακοινώνουμε τη δημιουργία του νέου Αγροτικού Συλλόγου «Κυπρίνου – Δόξας», με στόχο την οργάνωση και την υπεράσπιση των συμφερόντων όλων των αγροτών της περιοχής μας.
Καλούμε όλους τους αγρότες και τις αγρότισσες του Κυπρίνου, της Δοξας και των γύρω περιοχών να πλαισιώσουν τον σύλλογο, να εγγραφούν και να συμμετέχουν ενεργά. Μόνο μέσα από ένα δυνατό, οργανωμένο και μαζικό αγροτικό κίνημα μπορούμε να διεκδικήσουμε δουλειά με αξιοπρέπεια και μέλλον στον τόπο μας.
Ήδη έχει συγκροτηθεί σε σώμα η προσωρινή διοίκηση του συλλόγου, η οποία αναλαμβάνει το έργο της οργάνωσης του συλλόγου και του συντονισμού των αγροτών, ώστε να προχωρήσουμε συντεταγμένα στην πορεία για την πραγματοποίηση εκλογών που θα αναδείξουν το πρώτο εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο.
Με ενότητα, συλλογικότητα και πίστη στον αγώνα μας, προχωράμε μπροστά!

Για τον Αγροτικό Σύλλογο Κυπρίνου – Δόξας
Η προσωρινή Διοίκηση

Ακούστε τον προσωρινό Πρόεδρο:


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 22 Μαΐου, 2025 12:59

Ράδιο Έβρος TV