Νεκρός Ορεστιαδίτης σε εργατικό δυστύχημα

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 2 Μαΐου, 2024 14:10

Νεκρός Ορεστιαδίτης σε εργατικό δυστύχημα

40χρονος από την Ορεστιάδα, ο οποίος ζούσε και εργαζόταν τα τελευταία χρόνια στην Κατερίνη κατέληξε μετά από νοσηλεία ημερών αφού είχε τραυματιστεί βαριά σε εργατικό ατύχημα.

Ο 40χρονος εργαζόταν σε χαρτοποιία και την 21η Απριλίου τραυματίστηκε σοβαρά ενώ εκτελούσε εργασίες χειριστή κλαρκ, χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν ήταν κάτοχος της σχετικής άδειας, σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν και από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κατερίνης. Μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν στην Εντατική και σύμφωνα με πληροφορίες του radioevros.gr, ο 40χρονος δεν κατάφερε να ανακάμψει και κατέληξε σήμερα. Ο 40χρονος Ορεστιαδίτης ήταν πατέρας δύο ανήλικων παιδιών.

Εργατοϋπαλληλικά σωματεία της Πιερίας κατήγγειλαν με ανακοινώσεις και κινητοποιήσεις τους το γεγονός καθώς, όπως επεσήμαναν σε ανακοινώσεις τους, πέρσι, τον Φεβρουάριο του 2023 συγκεκριμένα, στην ίδια χαρτοποιϊα είχε σημειωθεί θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα με έναν 55χρονο να χάνει την ζωή του πέφτοντας από μεγάλο ύψος κατά την διάρκεια εργασιών ενώ έξι χρόνια πριν ακόμα ένας εργαζόμενος έχασε την ζωή του σε διπλανή χαρτοβιομηχανία.


Η ανακοίνωση αναλυτικά του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κατερίνης:

Δελτίο τύπου για το νέο εργατικό ατύχημα στην επιχείρηση χαρτοποιίας ΜΑΧΙ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κατερίνης έχει κατ’επανάληψη κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα και έχει τονίσει ότι η ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους εργασίας είναι αδιαπραγμάτευτη.

Δυστυχώς χθες το μεσημέρι ακόμη ένας συνάδελφος τραυματίστηκε εν ώρα εργασίας και πλέον δεν υπάρχει εβδομάδα σε αυτή τη χώρα χωρίς εργατικό δυστύχημα ή ατύχημα, αποτέλεσμα και της εντατικοποίησης σε πολλούς χώρους εργασίας.

Πρόκειται για νεότατο συνάδελφο, ο οποίος ενώ εκτελούσε εργασίες χειριστή κλαρκ, χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν ήταν κάτοχος της σχετικής άδειας, τραυματίστηκε σοβαρά. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό επιτέλους από κάθε πλευρά ότι το επάγγελμα του χειριστή έχει μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας και είναι απαραίτητο να τηρούνται από όλους οι κανόνες ασφαλείας.

Το Τεχνικό τμήμα του ΣΕΠΕ Πιερίας που είναι και η αρμόδια υπηρεσία για την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους εργασίας και η αστυνομία πρέπει να πραγματοποιήσουν άμεσα εξονυχιστική έρευνα όλων των πλευρών αυτού του εργατικού ατυχήματος. Για μια ακόμη φορά θα επαναλάβουμε και θα τονίσουμε ότι είναι αναγκαία τα αυστηρά προληπτικά μέτρα και το τεχνικό τμήμα του ΣΕΠΕ του Νομού μας να εντείνει και να πυκνώσει τους ελέγχους, επιβάλλοντας κυρώσεις και αυστηρά πρόστιμα όταν δεν τηρούνται τα απαραίτητα και τα προβλεπόμενα από το νόμο μέτρα προστασίας.

Δε θα σταματήσουμε να το λέμε. Μέτρα εδώ και τώρα. Να διευκρινιστούν τα αίτια του τελευταίου ατυχήματος αλλά και όλων όσων έχουν προηγηθεί και να αποδοθούν ευθύνες όπου αυτές αναλογούν.

Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης εύχεται στο συνάδελφο, ο οποίος νοσηλεύεται στην εντατική, ταχεία ανάρρωση.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 2 Μαΐου, 2024 14:10

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV