Νεκρά σκυλιά και γάτες στην Ορεστιάδα από πιθανές φόλες – Μήνυση κατά αγνώστων από το Φιλοζωικό Σωματείο

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 15 Φεβρουαρίου, 2024 13:34

Νεκρά σκυλιά και γάτες στην Ορεστιάδα από πιθανές φόλες – Μήνυση κατά αγνώστων από το Φιλοζωικό Σωματείο

Τις τελευταίες μέρες επικρατεί ανησυχία, ανασφάλεια αλλά και οργή για τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά νεκρών δεσποζόμενων και αδέσποτων σκυλιών και γατιών στην Ορεστιάδα, για τα οποία πιθανολογείται πως ευθύνεται άτομο που τοποθετεί φόλες. Στο Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή Εβροσκόπιο περιγράφει την κατάσταση και προειδοποιεί για τους κινδύνους σε ζώα αλλά και παιδιά, η εθελόντρια και ιδρυτικό μέλος του Φιλοζωικού Σωματείου Ορεστιάδας “Η Αλκυόνη και ο Λέων” Κατερίνα Σίμου.

Η Λούση ήταν ένα αδέσποτο σκυλάκι, η αγαπημένη των παιδιών στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, η οποία δυστυχώς κατέληξε μέσα σε 20 λεπτά. Έκανε μια βόλτα στο θεατράκι και γύρισε με σπασμούς και αφρούς, μπροστά στα μάτια παιδιών που ήταν σε εκδρομή εκείνη την ώρα στο πάρκο“, περιέγραψε αρχικά για το πρώτο περιστατικό της 9χρονης Λούση, μιας σκυλίτσας πολυαγαπημένης στα παιδιά που τη φρόντιζαν στο πάρκο. Το δεύτερο περιστατικό στο ίδιο σημείο αφορά σε δύο δεσποζόμενα ζώα που επίσης είχαν μπει στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο και βγήκαν με τα ίδια συμπτώματα. Ο κτηνίατρος διέγνωσε θάνατο από δηλητηρίαση, γι’ αυτό πιθανολογείται ανθρώπινος παράγοντας.


Εμείς εικάζουμε από την εμπειρία μας και πιθανολογούμε από όσα μας είπε ο γιατρός, πως πρόκειται για φόλες“, υποστήριξε η κ. Σίμου, επισημαίνοντας πως: “Εγώ δεν έχω οργή, έχω πολύ μεγάλη λύπη. Λύπη για το χάλι μας. Να χάνουμε την ανθρωπιά μας μέρα με τη μέρα. Δεν είναι δυνατόν τα παιδάκια να πηγαίνουν εκδρομή και να βλέπουν αυτό το αποτρόπαιο θέαμα, ένα σκυλί σε άθλια κατάσταση“…

Παρόμοια περιστατικά με σκυλάκια αλλά και γάτες έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα και σε δύο άλλα πάρκα, στην περιοχή της παλιάς γεφυροπλάστιγγας αλλά και στο παρκάκι κοντά στον 3ο Παιδικό Σταθμό Ορεστιάδας. Είναι σημαντικό να προσέχουν οι γονείς τα παιδιά που παίζουν στα πάρκα ανέμελα. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, διαβεβαιώνει δε στο Ράδιο Έβρος ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αντώνη Τσομπανίδης πως έχει ήδη επιληφθεί του θέματος η Δημοτική Αστυνομία και ελέγχει διαρκώς τους χώρους, ενώ έχει γνώση και η ΕΛ.ΑΣ. για την καταγραφή κάθε υπόπτου που κινείται στους συγκεκριμένους χώρους.

Στόχος μας η αρμονική συνύπαρξη ανθρώπων και ζώων“, τόνισε μεταξύ άλλων η εθελόντρια του Φιλοζωικού Σωματείου Ορεστιάδας “Η Αλκυόνη και ο Λέων”. “Είναι τιμητικό που τα αδέσποτα ζώα συνυπάρχουν στην πόλη μας με τους ανθρώπους, έχουν τα ονόματά τους και είναι μετρημένα στα δάχτυλα“.

Το Σωματείο υπέβαλε σήμερα μήνυση κατά αγνώστου.

——

Για το θέμα εξέδωσε Δελτίο Τύπου ο Δήμος Ορεστιάδας:

Τις τελευταίες μέρες ενημερωθήκαμε μέσω αναρτήσεων σε σελίδα στο Facebook και μέσω ανώνυμων καταγγελιών για τα περιστατικά θανάτωσης αδέσποτων ζώων.

Ο Δήμος Ορεστιάδας εκφράζει τον αποτροπιασμό και τη θλίψη του για τα περιστατικά αυτά και ενημερώνει πως η θανάτωση και ο βασανισμός των αδέσποτων ζώων διώκεται ποινικά.

Επισημαίνεται ότι στο σημείο έχει πάει η Δημοτική Αστυνομία και ταυτόχρονα έχουν ενημερωθεί και οι αρμόδιες Αρχές.

Καλούμε τους πολίτες του Δήμου μας, σε περίπτωση που πέσει στην αντίληψη τους οποιοδήποτε αντίστοιχο περιστατικό, να ενημερώσουν άμεσα το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, καθώς και το αρμόδιο τμήμα του Δήμου μας.

Ο Αντιδήμαρχος

Τσομπανίδης Αντώνιος


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 15 Φεβρουαρίου, 2024 13:34

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV