Νεκρά αδέσποτα από φόλες στο κέντρο της Ορεστιάδας

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Μάρτιος 13, 2019 21:42

Νεκρά αδέσποτα από φόλες στο κέντρο της Ορεστιάδας

Σε μεγάλο πρόβλημα της πόλης της Ορεστιάδας εξελίσσεται η δηλητηρίαση αδέσποτων από φόλες που άγνωστοι τοποθετούν σε κεντρικά σημεία της πόλης

Το πρόβλημα φαίνεται να λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς περιστατικά δηλητηρίασης συμβαίνουν όλο και πιο συχνά και σε κεντρικότατα σημεία της πόλης. Μόνο σήμερα, Τετάρτη, βρέθηκαν νεκρά δύο αδέσποτα σκυλάκια που φρόντιζαν οι άνθρωποι του Φιλοζωικού Σωματείου Ορεστιάδας “Η Αλκυόνη και ο Λέων”. Και τα δύο ζωάκια βρέθηκαν σε κεντρικά σημεία, το ένα στην οδό Αδριανουπόλεως και το άλλο στην κεντρική πλατεία, κάτι που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, πέρα από την ασφάλεια των ζώων, δεσποζόμενων και αδέσποτων, και για την ασφάλεια των ανθρώπων και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος του Φιλοζωικού Σωματείου Ορεστιάδας “Η Αλκυόνη και ο Λέων” στο radioevros.gr επρόκειτο σήμερα να καταθέσουν μήνυση κατά αγνώστου για τις δηλητηριάσεις από φόλα.

Το θέμα με τα αδέσποτα της Ορεστιάδας και τις φόλες είχε συζητηθεί μάλιστα και στο δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μαρτίου 2019 μετά από ερώτηση του κ. Αγγελακούδη.

Όπως αναφέρθηκε ωστόσο και από εκπρόσωπο του σωματείου, η συνεργασία με τον δήμο στο θέμα των αδέσποτων είναι πολύ καλή και έχουν καταφέρει να εμβολιάσουν και να στειρώσουν τα περισσότερα αδέσποτα, ωστόσο το πρόβλημα εντείνεται από πολίτες, κυρίως από αυτούς που δεν μεριμνούν για τη σωστή φροντίδα, την στείρωση του ζώου ή την παραμονή του εντός της ιδιοκτησίας τους με αποτέλεσμα ο αριθμός των αδέσποτων να αυξάνεται.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ποινές που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία για περιστατικά φόλας σε τετράποδα είναι χρηματικό πρόστιμο 30.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης 2- 3 έτη.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Μάρτιος 13, 2019 21:42

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια
Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV

SiankouriBanner2

Εγγραφείτε στο Newsletter