Νέες στολές με μεγάλη ιστορία για την Φιλαρμονική του Δήμου Ορεστιάδας!

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 27 Μαρτίου, 2019 09:29

Νέες στολές με μεγάλη ιστορία για την Φιλαρμονική του Δήμου Ορεστιάδας!

Καινούριες στολές απέκτησαν τα μέλη της Φιλαρμονικής του Δήμου Ορεστιάδας οι οποίες όμως, παρότι νέες, κουβαλούν την δική τους ιστορία.

Στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην πόλη της Ορεστιάδας πραγματοποιήθηκε και η πρώτη επίσημη εμφάνιση της Φιλαρμονικής του Δήμου Ορεστιάδας με τις καινούριες στολές τις οποίες πλέον θα φοράνε τα μέλη της. Ωστόσο οι νέες στολές τις Φιλαρμονικής, παρότι καινούριες, φέρουν ένα κομμάτι από την ιστορία της νεότερης πόλης της Ελλάδας καθώς έχουν ως πρότυπο την στολή της Φιλαρμονικής κατά την ίδρυση της Ορεστιάδας!

Δείγμα από την πρωτότυπη στολή της Φιλαρμονικής του Δήμου Ορεστιάδας την εποχή της ίδρυσης της πόλης φυλάσσεται στο Λαογραφικό Μουσείο Ν.Ορεστιάδας και στα πρότυπά της ντύθηκε εκ νέου η Φιλαρμονική.

Με την νέα της στολή αλλάζει εντελώς η εμφάνιση της Φιλαρμονικής καθώς οι προηγούμενες στολές ήταν κόκκινου χρώματος με λεπτομέρειες σε μαύρο ενώ πλέον τα μέλη της φιλαρμονικής θα εμφανίζονται με στολές χρώματος μπλε με βυσσινί και χρυσές λεπτομέρειες κατά τα πρότυπα της ιστορικής στολής.

Φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Ορεστιάδας

Το θέμα γνωστοποίησε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας (ΔΗΚΕΠΑΟ) και επίσης ανέφερε πως σύντομα αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τη ΔΗΚΕΠΑΟ η επίσημη παρουσίαση της στολής καθώς και λεπτομέρειες για την λειτουργία της Ιστορικής Φιλαρμονικής του Δήμου Ορεστιάδας.

Δείτε τις νέες στολές από τις φωτογραφίες της παρέλασης που κοινοποίησε η ΔΗΚΕΠΑΟ:


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 27 Μαρτίου, 2019 09:29

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV