Σχεδόν €40.000 κλάπηκαν από δύο νέες τηλεφωνικές απάτες σε Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 2 Αυγούστου, 2022 14:24

Σχεδόν €40.000 κλάπηκαν από δύο νέες τηλεφωνικές απάτες σε Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη

Άλλες δύο περιπτώσεις εξαπάτησης επαγγελματιών, ενός ιδιοκτήτη καταστήματος στην Ορεστιάδα και μιας υπαλλήλου εταιρείας στην Αλεξανδρούπολη, διερευνά η Αστυνομία τις τελευταίες μέρες. Όπως γνωστοποιούν οι Αρχές σχετικά, οι άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν 1.400 και 37.680 ευρώ αντίστοιχα από τα δύο θύματά τους, που εξαπατήθηκαν κάνοντας “κλικ” σε σύνδεσμο που έμοιαζε με τράπεζας. Προκειται για τις γνωστές μεθόδους που χρησιμοποιούν διαρκώς οι απατεώνες, και οι οποίες τελικά φαίνεται πως δεν είναι τόσο… γνωστές στους πολίτες, αφού πάντοτε βρίσκονται τελικά ανυποψίαστα και ανενημέρωτα θύματα των επιτήδειων.

Αναλυτικά, όπως ανακοίνωσαν οι δύο Αστυνομικές Διευθύνσεις του Έβρου:

Διευθυνση Αστυνομίας Ορεστιάδας

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη ο οποίος την 21-7-2022 διέπραξε απάτη σε βάρος καταστήματος στην Ορεστιάδα.

Αναλυτικότερα, άγνωστος δράστης, προσποιούμενος τον πελάτη επικοινώνησε τηλεφωνικά με ιδιοκτήτη καταστήματος, προφασιζόμενος την καταβολή χρηματικού ποσού για αγορά προϊόντος και κατά την επικοινωνία τους απέστειλε μήνυμα (sms), που εμφανιζόταν ως αποστολέας τράπεζα και το οποίο εμπεριείχε σύνδεσμο (link).

Ο παθών ακολούθησε τον σύνδεσμο, πληκτρολογώντας τους τραπεζικούς του κωδικούς, με αποτέλεσμα οι δράστες να αποκτήσουν πρόσβαση σε τραπεζικό του λογαριασμό και να προβούν σε μεταφορα χρημάτων, ύψους 1.400 ευρώ.

Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ορεστιάδας.

Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη ο οποίος την 30-7-2022 διέπραξε απάτη σε βάρος εταιρείας στην Αλεξανδρούπολη.

Αναλυτικότερα, άγνωστος δράστης, προσποιούμενος τον πελάτη επικοινώνησε τηλεφωνικά με υπάλληλο της εταιρείας, προφασιζόμενος την καταβολή οφειλόμενου χρηματικού ποσού.

Κατά την επικοινωνία τους ο δράστης απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα (email), που εμφανιζόταν ως αποστολέας τράπεζα και το οποίο εμπεριείχε σύνδεσμο (link), τον οποίο ακολούθησε η υπάλληλος, πληκτρολογώντας τραπεζικούς κωδικούς, με αποτέλεσμα οι δράστες να αποκτήσουν πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρείας και να προβούν σε μεταφορές χρημάτων, ύψους 37.680 ευρώ.

Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης.


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 2 Αυγούστου, 2022 14:24

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV