Να μην κλείσει η Πειραιώς στα Δίκαια ζητά ο Μαυρίδης

Συντάκτης Νewsroom 6 Νοεμβρίου, 2020 12:51

Να μην κλείσει η Πειραιώς στα Δίκαια ζητά ο Μαυρίδης

Επιστολή στην Επικεφαλής Δικτύου Β. Ελλάδας της Τράπεζας Πειραιώς απέστειλε τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους το κατάστημα πρέπει να μείνει ανοιχτό στα Δίκαια.

Η επιστολή εστάλει με αφορμή τις συνθήκες που οδηγούν στο κλείσιμο του βορειότερου τραπεζικού καταστήματος του Δήμου Ορεστιάδας θέλοντας με αυτόν το τρόπο ο Δήμαρχος Ορεστιάδας να γνωστοποιήσει τους λόγους για τους οποίους η διοίκηση της τράπεζας δεν πρέπει να υλοποιήσει μία τέτοια ενέργεια.

Ο κ. Μαυρίδης σήμερα το πρωί μίλησε για το θέμα στο Ράδιο Έβρος και την εκπομπή “Πρωινή Περιπολία”.

Η επιστολή του κ. Μαυρίδη στην Επικεφαλής Δικτύου Β. Ελλάδας της Τράπεζας Πειραιώς :

Αξιότιμη κα Μαυροματάκη,

Τις τελευταίες μέρες με αφορμή το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου των εργαζομένων στη Τράπεζα Πειραιώς, επικρατεί μια έντονη φημολογία στην περιοχή του Βορείου Έβρου σχετική με το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζάς σας στα Δίκαια.

Αν πραγματικά αληθεύει η εν λόγω φημολογία σας γνωρίζουμε ότι μια τέτοια απόφαση θα αποτελέσει μία δυσάρεστη εξέλιξη για την περιοχή, θα δημιουργήσει ένα ανυπέρβλητο κενό και θα υποβάλει σε μεγάλη ταλαιπωρία τους κατοίκους της περιοχής ,καθώς το συγκεκριμένο υποκατάστημα αποτελεί τη μοναδική παρουσία τραπεζικού ιδρύματος εκτός αστικού ιστού στην περιοχή του Κεντρικού και Βορείου τμήματος της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Στο κατάστημα της συγκεκριμένης αμιγώς αγροτικής περιοχής, εξυπηρετούνται κατά κύριο λόγο αγρότες, καθώς αποτελεί υποκατάστημα της πρώην Αγροτικής Τράπεζας, επαγγελματίες της περιοχής και σημαντικός αριθμός ατόμων τρίτης ηλικίας για τους οποίους η εξυπηρέτηση μέσω διαδικτυακών συναλλαγών όχι μόνο δεν είναι ιδιαίτερα προσφιλής αλλά καθίσταται σχεδόν αδύνατη.

Οι πελάτες της Τράπεζας που κατοικούν στην περιοχή θα αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις και να δαπανούν σημαντικά χρηματικά ποσά προκειμένου να εξυπηρετηθούν από το πλησιέστερο κατάστημα της τράπεζας στην Ορεστιάδα.

Τη συγκεκριμένη μάλιστα περίοδο, δεδομένων των συνθηκών που επιβάλλουν την τήρηση αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων, θα παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός και ατελείωτες ουρές στο μοναδικό υποκατάστημα της Ορεστιάδας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται έντονη δυσλειτουργία και σοβαρός κίνδυνος για την υγεία των πολιτών, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή , απόρροια της στρατηγικής των Τραπεζών για διατήρηση όσο το δυνατό λιγότερων τραπεζικών καταστημάτων, στηριζόμενη αυστηρά και μόνο σε οικονομικά κριτήρια, παραβλέπει τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των κατοίκων της ακριτικής μας περιοχής.

Η λειτουργία του συγκεκριμένου τραπεζικού καταστήματος σ’ αυτήν την απομακρυσμένη περιοχή της πατρίδας μας, διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής και συμβάλλει αποφασιστικά στην ποιότητα ζωής τους.

Πιστεύουμε ότι θα λάβετε υπόψη σας τις ιδιαίτερες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή και θα αναθεωρήσετε την πιθανή απόφασή σας αναφορικά με το κλείσιμο του καταστήματος.

Ως ΄ΕΣΧΑΤΗ λύση και προκειμένου να μην διαταραχθεί με τόσο αρνητικό τρόπο η καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής που χρόνια τώρα στηρίζουν την Τράπεζα Πειραιώς, όσο και η σχέση του Δήμου Ορεστιάδας με την Τράπεζά σας προτείνουμε το συγκεκριμένο κατάστημα να συνεχίσει τη λειτουργία του ως κινητό συνεργείο. Ευελπιστούμε να λάβετε σοβαρά υπόψιν το αίτημα τόσο του Δήμαρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας, όσο και των κάτοικων της ευαίσθητης ακριτικής περιοχής μας και να ανακαλέσετε την απόφασή σας για αναστολή λειτουργίας του καταστήματος των Δικαίων Έβρου.


Συντάκτης Νewsroom 6 Νοεμβρίου, 2020 12:51

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV