Να λυθεί το πρόβλημα της καθαριότητας ζητά η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Ιανουάριος 11, 2019 12:49

Να λυθεί το πρόβλημα της καθαριότητας ζητά η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας

Το στοιχειώδες, την καθαριότητα των χώρων εργασίας τους ζητούν οι αστυνομικοί στην περιοχή της Ορεστιάδας καθώς για ακόμα μία χρονιά περιμένουν για προσλήψεις εργαζομένων καθαριότητας

Το πρόβλημα της έλλειψης επαρκούς καθαριότητας των τμημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας εκφράζει η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας με σχετικό έγγραφο με αποδέκτες την Πανελλήνια Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ), την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλο.

“Τίθεται πλέον και σοβαρό θέμα προσβολής της υγείας μας, ιδίως στους χώρους υγιεινής και στους χώρους των κρατητηρίων” τονίζεται από την Ένωση. Χαρακτηριστικά αναφέρουν προς κατανόηση του μεγέθους του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί, την περίπτωση των κρατητηρίων του ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α Ορεστιάδας, όπου φυλάσσονται σε καθημερινή βάση 250-300 αλλοδαποί κρατούμενοι,  ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά: “Μπορεί να αναλογιστεί κάνεις, την ρυπαρότητα και την δυσοσμία που προκαλείται από τόσους κρατουμένους, την ανάπτυξη εστιών  μόλυνσης στα αποχωρητήρια και τον κίνδυνο μετάδοσης  μολυσματικών ασθενειών, από την έλλειψη καθαριότητας  και την μη χορήγηση μέσων καθαρισμού και αντισηψίας“.

Θέμα: «Καθαρισμός Αστυνομικών Υπηρεσιών».

«Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού».

Δεν είναι έξυπνος, συνήθιζαν να λένε οι αρχαίοι, αυτός που επαναλαμβάνει τα λάθη του. Πέρυσι τέτοιο καιρό περιμέναμε να τελεσφορήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες   με ιδιωτικές εταιρείες για να έχουν πρόσβαση, οι αστυνομικοί,  στο αγαθό της καθαριότητας και φέτος το ίδιο  έργο επαναλαμβάνεται περιμένοντας για προσλήψεις εργαζομένων καθαριότητας   μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ. Για το ενδιάμεσο διάστημα, μέχρι την έκβαση αυτών των χρονοβόρων διαδικασιών,  δυστυχώς δεν υπήρξε ποτέ καμία πρόβλεψη. Λάθη που επαναλαμβάνονται προκαλώντας δυσμενείς επιπτώσεις  στους συναδέλφους μας, χωρίς κόστος όμως και συνέπειες γι΄ αυτούς που τα διαπράττουν.

Δεν είναι μόνο, τα πιο μελανά χρώματα που συνθέτουν την εικόνα της πλήρους εξαθλίωσης για τους ρυπαρούς χώρους που χρησιμοποιούνται στην εργασία  μας, εδώ τίθεται πλέον και σοβαρό θέμα προσβολής της υγείας μας, ιδίως στους χώρους υγιεινής και στους χώρους των κρατητηρίων. Ενδεικτικά αναφέρουμε προς κατανόηση του μεγέθους του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί, ότι  στα κρατητήρια του ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α Ορεστιάδας, φυλάσσονται σε καθημερινή βάση 250-300 αλλοδαποί κρατούμενοι,  ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά. Μπορεί να αναλογιστεί κάνεις, την ρυπαρότητα και την δυσοσμία που προκαλείται από τόσους κρατουμένους, την ανάπτυξη εστιών  μόλυνσης στα αποχωρητήρια   και τον κίνδυνο μετάδοσης  μολυσματικών ασθενειών, από την έλλειψη καθαριότητας  και την μη χορήγηση μέσων καθαρισμού και αντισηψίας.

Παράλληλα θα πρέπει να τονισθεί ότι οι πολίτες που προσέρχονται στις υπηρεσίες να εξυπηρετηθούν αντικρύζουν καταστάσεις οι οποίες αμαυρώνουν την εικόνα του Σώματος γεγονός που υποβαθμίζει το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχονται από το προσωπικό.

κ. Υπουργέ, κ. Αρχηγέ,

Θα θέλαμε να ξέρουμε  τί απάντηση  δίνεται, ειδικά σε  συνάδελφους που υπηρετούν σε υπηρεσίες φύλαξης κρατουμένων, που καλούνται να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντα τους σ΄ αυτό το καθεστώς ;

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημανθεί ότι δεν  είναι υποχρέωση μας να καθαρίζουμε με  δικά μας μέσα ή  να πληρώνουμε από το δικό μας υστέρημα ιδιώτες για να καθαρίσουν τους χώρους που  προβλέπονται να καθαρίζονται από τη πολιτεία.

κ. Υπουργέ, κ. Αρχηγέ,

Ευελπιστούμε στην άμεση επίλυση  του προβλήματός επισημαίνοντας για άλλη μια φορά ότι το αγαθό της υγείας δεν είναι διαπρατεύσιμο.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Ιανουάριος 11, 2019 12:49

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200
Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV