Επιστροφή στα θρανία σήμερα – Ν. Νικολαΐδης: “Πανελλαδικά ξεκινάμε με προβλήματα

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 11 Σεπτεμβρίου, 2023 10:16

Επιστροφή στα θρανία σήμερα, Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, με τον καθιερωμένο αγιασμό για την επίσημη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Ωστόσο η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς έρχεται με προβλήματα, και λόγω των καταστροφών που έζησαν και ζουν το τελευταίο διάστημα πολλές περιοχές της χώρας, όπως και ο νομός Έβρου, ενώ παράλληλα η χρονιά ξεκινάει και με κενές θέσεις εκπαιδευτικών.

Πανελλαδικά ξεκινάμε με προβλήματα” ανέφερε ο Νίκος Νικολαΐδης, Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας μιλώντας στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην εκπομπή “Πρωινή Περιπολία”, καθώς όπως εξήγησε στην Α φάση των αναπληρωτών δεν φτάνει για να καλύψει τα κενά κυρίως σε ειδικότητες όπου οι νομοί πήραν ποσοστό των αναγκών τους “εμείς εδώ πήραμε 70-80% σε ειδικότητες και περίπου τους μισούς από αυτούς που χρειάζεται η παράλληλη στήριξη και η ειδική αγωγή“. Αυτό ωστόσο συμβαίνει κάθε χρονιά “σαν να είναι η έναρξη της σχολικής χρονιάς έκπληξη για το υπουργείο” ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης προσθέτοντας πως τα κενά συνήθως αυξάνονται στην αρχή της χρονιάς.


Επιπρόσθετα υπάρχουν κινήσεις εκπαιδευτικών προς τα νότια του νομού, εξήγησε ο πρόεδρος, και αυτό δεν δείχνει σαφή εικόνα για το αν περισσότερα κενά εκπαιδευτικών υπάρχουν εντός των πόλεων ή στα χωριά. “Για να είμαστε ακριβείς εδώ στον νομό μας είχαμε ζητήσει 19 δασκάλους στην Α φάση των αναπληρωτών και διορίστηκαν 19 δάσκαλοι. Εντωμεταξύ όμως προέκυψαν νέα κενά, από αναρρωτικές, από άλλα προβλήματα” είπε, εξηγώντας παράλληλα τους τρόπους που αντιμετωπίζονται αυτά. Τέλος αναφορικά με τα κτηριακά ζητήματα που αντιμετωπίζουν σχολικές μονάδες εξήγησε πως θέματα υπάρχουν όχι ωστόσο ανυπέρβλητα ενώ τόνισε πως στο ζήτημα της θέρμανσης θα χρειαστεί “γενναία αύξηση” της σχετικής επιχορήγησης.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 11 Σεπτεμβρίου, 2023 10:16

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV