myΕrgani App: Έτσι θα λειτουργεί η νέα εφαρμογή

Συντάκτης Νewsroom 11 Ιουνίου, 2022 10:02

myΕrgani App: Έτσι θα λειτουργεί η νέα εφαρμογή

Δημοσιεύθηκε o οδηγός του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τον τρόπο που θα λειτουργεί η νέα εφαρμογή “myΕrgani app”για τους εργαζόμενους ,στο πλαίσιο της έναρξης του μέτρου ” Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας“.

Αναλυτικά:


Τι είναι το myΕrgani app

Το myΕrgani app είναι μια νέα εφαρμογή του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που αφορά στους εργαζόμενους. Η εφαρμογή δημιουργήθηκε για να παρέχει στους εργαζόμενους μια άμεση, απλοποιημένη και προσωποποιημένη πρόσβαση στα στοιχεία που δηλώνουν οι εργοδότες/επιχειρήσεις για την απασχόλησή τους στο Πληροφοριακό Σύστημα “Εργάνη”.

Η εφαρμογή myErgani mobile app υποστηρίζει κινητές συσκευές με λειτουργικό android και iOS και η διάθεσή της γίνεται μέσα από τις αντίστοιχες πλατφόρμες Google Play και App Store.

Οι βασικοί στόχοι

Οι βασικοί στόχοι της εφαρμογής εργαζόμενου myErgani mobile app, σε σχέση με την καλύτερη και αμεσότερη εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση των εργαζόμενων με ηλεκτρονικά μέσα στο πεδίο εφαρμογής του Πληροφοριακού Συστήματος “Εργάνη”, είναι οι εξής:

  • Όλη η πληροφορία του Πληροφοριακού Συστήματος ” Εργάνη” είναι διαθέσιμη σε πραγματικό χρόνο στους εργαζόμενους.
  • Προσωποποιημένη πληροφόρηση, ευθυγραμμισμένη στα πρότυπα της κεντρικής κυβερνητικής πύλης Gov.gr.
  • Εύκολη και άμεση πρόσβαση σε όλη την πληροφορία που αφορά στον εργασιακό βίο.
  • Εκσυγχρονισμός του τρόπου αλληλεπίδρασης των εργαζόμενων με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Oδηγίες χρήσης

Η νέα εφαρμογή myErgani mobile app είναι κατάλληλη για κινητά τηλέφωνα και συσκευές tablet με λειτουργικό σύστημα android OS (έκδοση 7.0 ή νεότερη) και iOS (έκδοση 11 ή νεότερη) και είναι διαθέσιμη δωρεάν στις πλατφόρμες Google Play και App Store, μέσω των επίσημων λογαριασμών του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (Hellenic Ministry of Labour and Social Affairs) στις δύο πλατφόρμες.
Μέσω της εφαρμογής, ο εργαζόμενος μπορεί να:
• δει τα στοιχεία της κάθε εργασιακής σχέσης και τους εργοδότες στους οποίους έχει απασχοληθεί,
• αναζητήσει όλες τις δηλώσεις (έντυπα) που έχουν υποβληθεί στο Πληροφοριακού Συστήματος Εργάνη από τους εργοδότες (π.χ. έναρξη/λήξη απασχόλησης, μεταβολές/υπερωρίες/υπερεργασία, άδειες κ.ά.),
• λαμβάνει άμεσες ειδοποιήσεις στη συσκευή για κάθε νέα υποβολή εντύπου, πληρωμή ή σημαντική
ανακοίνωση από το Πληροφοριακού Συστήματος ” Εργάνη”,
• έχει πρόσβαση σε όλες τις πληρωμές που έχουν γίνει από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατά την διάρκεια των μέτρων COVID-19 (π.χ. Αναστολές, μηχανισμός ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ κ.ά.) και στο πλαίσιο δράσεων ενίσχυσης πληγέντων από φυσικές καταστροφές.

Για την πρόσβαση απαιτούνται οι προσωπικοί κωδικοί Taxisnet του εργαζόμενου. H εφαρμογή θα εμπλουτιστεί σύντομα με νέες δυνατότητες για την παρακολούθηση της πραγματικής
απασχόλησης μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Εργάνη (Κάρτα Εργασίας).

Αυθεντικοποίηση χρήστη

Για την πρόσβαση των εργαζόμενων στην νέα ψηφιακή  υπηρεσία, την πρώτη φορά που ο χρήστης χρησιμοποιήσει την εφαρμογή είναι απαραίτητο να γίνει αυθεντικοποίηση με χρήση των κωδικών πρόσβασης taxisnet.  Για τον σκοπό αυτό, γίνεται ανακατεύθυνση στη διαδικτυακή υπηρεσία Αυθεντικοποίησης Χρηστών oauth 2.0 της  ΓΓΠΣ/ΚΕΔ.

ΕΡΓΑΝΗ

Μετά την επιτυχή αυθεντικοποίηση, ο χρήστης ενημερώνεται  και καλείται να επιβεβαιώσει ότι θα επιτραπεί η πρόσβαση
στα βασικά στοιχεία Μητρώου του εργαζόμενου που  παρέχονται από το φορολογικό μητρώο της Α.Α.Δ.Ε.

ΕΡΓΑΝΗ

Αποσύνδεση χρήστη

Μετά την επιτυχή αυθεντικοποίηση, η αποσύνδεση  του χρήστη μπορεί να γίνει από το προφίλ χρήστη που είναι  διαθέσιμο  μέσω του συνδέσμου στο επάνω -δεξιά μέρος  της εφαρμογής, δίπλα στο εικονίδιο  των Άμεσων/ Προωθητικών Ειδοποιήσεων (Push Notifications),

ΕΡΓΑΝΗ

Η καρτέλα χρήστη περιέχει τα προσωπικά στοιχεία του εργαζόμενου (Όνομα, Επώνυμο, Πατρώνυμο, ΑΦΜ) και το εικονίδιο Αποσύνδεσης

ΕΡΓΆΝΗ

Εργοδότες

Μέσω της οθόνης Εργοδότες ο εργαζόμενος  μπορεί να έχει πρόσβαση σε όλους τους εργοδότες όπου έχει απασχοληθεί (εφόσον η σχέση εργασίας έχει δηλωθεί στο  Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη). Οι εργοδότες είναι ομαδοποιημένοι σε δύο κατηγορίες: Ενεργός και Παλαιότερο. Είτε απασχολείται σε έναν είτε σε περισσότερους εργοδότες  ταυτόχρονα, η εφαρμογή δίνει την δυνατότητα παρακολούθησης της εκάστοτε εργασιακής σχέσης και των βασικών της χαρακτηριστικών, όπως οι εβδομαδιαίες ώρες απασχόλησης.

ΕΡΓΑΝΗ

Επιλέγοντας κάποιον από τους εργοδότες, μέσα από 3 καρτέλες (Στοιχεία Εργασίας / Εργοδότη / Εργαζόμενου) προβάλλονται αναλυτικά στοιχεία του εργοδότη και της σχέσης εργασίας, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα καταγεγραμμένα στοιχεία της κάθε εργασιακής σχέσης στο Πληροφοριακού Συστήματος ” Εργάνη”.

Επίσης  μέσα από τον σύνδεσμο Δηλώσεις στην ανοιχτή καρτέλα του επιλεγμένου Εργοδότη, ο εργαζόμενος οδηγείται να χρησιμοποιήσει τη λειτουργία αναζήτησης Δηλώσεων που έχουν υποβληθεί από τον  συγκεκριμένο εργοδότη,  χρησιμοποιώντας ως έξτρα φίλτρο στην αναζήτηση Δηλώσεων τον συγκεκριμένο εργοδότη / σχέση  εργασίας .


Συντάκτης Νewsroom 11 Ιουνίου, 2022 10:02

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV