Μουσική συνάντηση στην Αλεξανδρούπολη

Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 23 Σεπτεμβρίου, 2019 09:26

Μουσική συνάντηση στην Αλεξανδρούπολη

Μουσική συνάντηση στην Αλεξανδρούπολη, από τον Σύλλογο Μουσικών Αλεξανδρούπολης (ΣΥ.Μ.Α.).

Πριν από δύο χρόνια ξεκίνησε μια προσπάθεια στην Αλεξανδρούπολη από μια μικρή ομάδα ανθρώπων με αγάπη για τη μουσική. Η ομάδα μεγάλωσε γρήγορα και το όνειρο της δημιουργίας ενός συλλόγου μουσικών έγινε πραγματικότητα.

Η “Μουσική Συνάντηση” του Σεπτεμβρίου είναι πλέον αναπόσπαστο και σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του Συλλόγου Μουσικών Αλεξανδρούπολης (ΣΥ.Μ.Α.) με βασικό σκοπό την ενθάρρυνση της καλλιτεχνικής δημιουργίας, τη συνεργασία μεταξύ των καλλιτεχνών αλλά και το να φέρει σε μια πρώτη επαφή με την μουσική μικρούς αλλά και μεγάλους.

Έτσι λοιπόν, η φετινή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου. Σημείο συνάντησης δε θα μπορούσε να είναι άλλο από το μέρος που έγιναν οι πρώτες ζυμώσεις και συζητήσεις για τη δημιουργία του συλλόγου. Τον υπέροχο πλατανότοπο της Μαΐστρου, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας που στάθηκε αρωγός από τα πρώτα βήματα αυτής της προσπάθειας.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο δράσεις:
Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί το πρωί στις 10:30 και αφορά τα παιδιά. Εκεί με τις “Ηχο-περιπέτειες στο δάσος” οι μικροί μας φίλοι θα γνωριστούν και θα έρθουν πιο κοντά στη μουσική μέσα από μουσικά παιχνίδια και την κατασκευή αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων.
Όσο για την δεύτερη δράση που θα ξεκινήσει στις 20:00, προσκεκλημένοι είναι όλοι όσοι είτε ασχολούνται με κάποιο μουσικό όργανο είτε όχι, σε ένα ατελείωτο jam party μέχρι το πρωί.  Σε αυτή την εκδήλωση χωράνε όλοι, είτε παίζουν επαγγελματικά είτε είναι μουσικοί δωματίου. Ο χώρος της εκδήλωσης θα είναι μουσικά εξοπλισμένος και η απουσία της σκηνής θα κάνει το κλίμα πιο οικείο για τους μη μυημένους στο σανίδι.

Η είσοδος στο χώρο της εκδήλωσης είναι δωρεάν για όλους. Στον χώρο θα υπάρχουν φαγητό (σουβλάκια), αναψυκτικά, μπύρες αλλά και ποτά. Όποιος θέλει μπορεί να φέρει κουβερτούλα ή και κάποιο κάθισμα, αφού όλοι θα κινούμαστε στον εξωτερικό χώρο του μουσείου.

Όποιος μουσικός και μη επιθυμεί να γίνει μέρος της προσπάθειας μας να ενώσουμε τους μουσικούς της πόλης κάτω από μια στέγη μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας είτε από τα social media του Συλλόγου είτε μέσω email στο [email protected] είτε μέσω τηλεφώνου στο 6944988311.Μέλος του συλλόγου μπορεί να εγγραφεί κάθε ενήλικο φυσικό πρόσωπο αρκεί να αγαπά τη μουσική ή να θέλει να την αγαπήσει.

Μουσική συνάντηση, ΣΥ.Μ.Α.

 


Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 23 Σεπτεμβρίου, 2019 09:26

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV