Μουσείο Μετάξης: Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο

Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη Φεβρουάριος 1, 2019 13:01

Μουσείο Μετάξης: Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, οργανώνει διήμερο εκδηλώσεων για μαθητές στο Μουσείο Μετάξης, στο Σουφλί.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (5 Φεβρουαρίου), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, οργανώνει διήμερο εκδηλώσεων, για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο Μουσείο Μετάξης, στο Σουφλί.

Πρόγραμμα:

  • Τρίτη 5 Φεβρουαρίου (ώρες 10:00-11:00 και 11:30-12:30).
    Η θεατρική ομάδα “Χιλιοδέντρι”, παρουσιάζει σε μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τη βραβευμένη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο θεατρική παράσταση “Η φάρμα του διαδικτύου”, στην αίθουσα Δημοτικού Θεάτρου του Δήμου Σουφλίου.Υπόθεση:
    Σε μία φάρμα ζουν δύο παιδιά, ο Νικόλας και η Νίκη μαζί με το σκύλο τους τον Ηρακλή. Τα ζώα της φάρμας περνούν αρκετές ώρες σερφάροντας στο internet και συχνά πέφτουν σε παγίδες. Ο νέος διαδικτυακός φίλος της Τούλας της κοτούλας είναι όντως αυτός που λέει; Ο Ρούντυ και η Ρόζα, τα γουρουνάκια, παίζοντας διαδικτυακά παιχνίδια στάθηκαν τόσο τυχερά και κέρδισαν δώρα; Τελικά οι άσπρες ή οι μαύρες χήνες είναι καλύτερες; Τα παιδιά της φάρμας με τη βοήθεια της σοφής κουκουβάγιας θα καταφέρουν να προστατεύσουν τα ζώα από τους λύκους του διαδικτύου;Μέσα από την παράσταση οι μαθητές μαθαίνουν με τρόπο άμεσο και διασκεδαστικό να αναγνωρίζουν και να θωρακίζονται απέναντι σε κινδύνους όπως η λήψη ηλεκτρονικών μηνυμάτων από αγνώστους, η αποκάλυψη στοιχείων, οι συναντήσεις με αγνώστους από το διαδίκτυο, η δημοσίευση προσωπικών φωτογραφιών, ο ρατσισμός.

Συντελεστές:
Διασκευή – Σκηνοθεσία: Σοφία Τσινάρη
Μουσική: Δημήτρης Παπαγεωργίου
Σκηνικά – Κοστούμια: Αριστοτέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου
Κινησιολογία: Μόνικα Κολοκοτρώνη
Παίζουν: Άννα Πορφύρη, Ελευθερία Κωνσταντοπούλου, Παναγιώτης Γαβρέλας
Διάρκεια: 60 λεπτά

  • Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου (ώρες 09:00-13:00).
    Το Γενικό Λύκειο Τυχερού θα παρουσιάσει, σε σχολικές ομάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την εφαρμογή “Stay Safe Online”, με την οποία κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία “Youth” του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ασφάλεια στο διαδίκτυο #SaferInteret4EU.
    Πρόκειται για μια εφαρμογή – κουίζ 20 ερωτήσεων που περιστρέφονται γύρω από την καθημερινή δραστηριότητα ενός νέου ατόμου στο διαδίκτυο. Ο χρήστης πρέπει να απαντήσει σύμφωνα με τη δική του συνήθη ηλεκτρονική συμπεριφορά. Η εφαρμογή πραγματεύεται τα ψεύτικα νέα, τον ηλεκτρονικό αποκλεισμό, την ιδιωτική ζωή στο διαδίκτυο αλλά και το online gaming.

Η είσοδος στις δράσεις είναι ελεύθερη.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 25540 23700 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

Δράσεις ασφαλούς περιήγησης στο διαδίκτυο, Μουσείο Μετάξης


Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη Φεβρουάριος 1, 2019 13:01

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια
Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV

SiankouriBanner2

Εγγραφείτε στο Newsletter