Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας του Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Αλεξανδρούπολης με τα αντίστοιχα των Χανίων και των Πατρών

Συντάκτης Νewsroom 17 Νοεμβρίου, 2022 10:13
Swiss Approval

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας του Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Αλεξανδρούπολης με τα αντίστοιχα των Χανίων και των Πατρών

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασία του Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Αλεξανδρούπολης (ΙΝΚΑΔΑ) με αντίστοιχα των Χανίων και των Πατρών

Την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας του Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Αλεξανδρούπολης με τα αντίστοιχα των Χανίων και των Πατρών, ανακοίνωσαν από κοινού ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης και η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης και του ΙΝΚΑΔΑ Ρούλα Τσιρτσίδου.

Στόχος του ΙΝΚΑΔΑ και των συνεργασιών που αυτό αναπτύσσει είναι η εκπαίδευση διαμεσολαβητών που θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε αιτούντες/ούσες διαμεσολάβησης σε κάθε τύπου υπόθεση.


«Η Διαμεσολάβηση ως διαδικασία αποτελεί προτεραιότητα για το Επιμελητήριο μας, καθώς απαλλάσσει τους εμπλεκόμενους από την ταλαιπωρία των δικαστηρίων γλιτώνοντας τους από σπατάλη χρόνου, ενέργειας αλλά και οικονομικών πόρων. Είναι μία σύγχρονη πρακτική την οποία προτρέπουμε τα μέλη μας να εφαρμόζουν, αλλά δεν μένουμε μόνο σε αυτό: τους δίνουμε και τον τρόπο να την εφαρμόσουν, καθώς επενδύουμε στη δημιουργία και την ανάπτυξη του ΙΝΚΑΔΑ, το οποίο επιφορτίζεται με την εκπαίδευση Διαμεσολαβητών που θα μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε αιτούντες» σχολίασε ο κος Τοψίδης.

Η κα Τσιρτσίδου από την πλευρά της επεσήμανε την χρησιμότητα των Ινστιτούτων Διαμεσολάβησης και δη τη συνεργασία μεταξύ τους ώστε και να προωθείται ο θεσμός, αλλά και  να ωφελούνται οι έχοντες/ουσες διαφορές με τρίτους.

Η εν λόγω νέα συνεργασία του ΙΝΚΑΔΑ με τα Ινστιτούτα των Χανίων και των Πατρών ενώνει τρεις πόλεις με μέτωπο στη θάλασσα και διευρύνει τις δυνατότητες συνεργασίας τους σε διάφορους τομείς.


Συντάκτης Νewsroom 17 Νοεμβρίου, 2022 10:13
Swiss Approval

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV