Μια καλή ιδέα για να μη λερώνει το ρόδι όταν το καθαρίζετε

Συντάκτης Νewsroom Νοέμβριος 25, 2017 11:07

Μια καλή ιδέα για να μη λερώνει το ρόδι όταν το καθαρίζετε

Μια καλή ιδέα για να μη λερώνει το ρόδι όταν το καθαρίζετε

Εύγευστο και πολύ ωφέλιμο, πλούσιο σε βιταμίνες, σίδηρο και αντιοξειδωτικά, το ρόδι είναι από τα αγαπημένα φρούτα αυτής της εποχής. Όσοι δεν ενοχλούνται από τη χρονοβόρα διαδικασία για το καθάρισμά του, εξακολουθούν να το αντιμετωπίζουν με μια δόση απροθυμίας, επειδή το καθάρισμά του, ακόμα και το πιο προσεκτικό, λερώνει. Όχι μόνο τα χέρια, αλλά και κάθε τι που βρίσκεται σε κοντινή ακτίνα, μέσα στην κουζίνα. Γεμάτο χυμούς, το ρόδι έχει την τάση να αφήνει το… αποτύπωμά του σε ρούχα και τοίχους.

Μια εύκολη λύση για να ξεπεραστεί αυτός ο σκόπελος είναι να καθαρίζετε το ρόδι μέσα σε ένα μπολ ή τάπερ γεμάτο με νερό. Ξεπλύνετε και τρίψτε πρώτα καλά το ρόδι, για να μπει στο νερό καθαρό, και στη συνέχεια βρείτε ένα δοχείο που να σας επιτρέπει άνεση στις κινήσεις των χεριών. Βυθίστε το ρόδι στο νερό και κόψτε το πρώτα στη μέση και στη συνέχεια και σε μικρότερα κομμάτια, αν χρειάζεται. Απομακρύνετε τις φλούδες αφήνοντας παράλληλα τα πολύτιμα σποράκια του μέσα στο νερό.

Όταν τελειώσετε το καθάρισμα, βγάλτε με τα χέρια σας όσα κομμάτια από τη λευκή σάρκα ίσως σας ξέφυγαν, ξεπλύνετε και σουρώστε τους καρπούς και ιδού! Το νερό απορροφά όλες τις σταγόνες που θα είχαν εκτοξευθεί δεξιά κι αριστερά κι έτσι το ρόδι είναι έτοιμο για κατανάλωση χωρίς να αφήνει καθόλου «ίχνη».


Συντάκτης Νewsroom Νοέμβριος 25, 2017 11:07

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV

upart300

Πρωτοσέλιδα

Εγγραφείτε στο Newsletter