Μέχρι Ορεστιάδα θα φτάνει τελικά το τρένο – Για Ορμένιο με λεωφορείο
Δεν υλοποιείται τελικά στο σύνολό της η δέσμευση του πρωθυπουργού και του αρμόδιου υπουργού για την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξανδρούπολη – Ορεστιάδα – Ορμένιο, όπως αναμενόταν να συμβεί από τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στις 3 Οκτωβρίου στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ορεστιάδας είχε ανακοινωθεί από το Χρήστο Σταϊκούρα, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, προφορικά και επί λέξει πως:
21 Οκτωβρίου στις 17:00 θα ξεκινά τρένο από την Αλεξανδρούπολη στην Ορεστιάδα, θα φτάνει 19:00 εδώ και θα επιστρέφει στην Αλεξανδρούπολη. Και ξανά, 15:20 θα ξεκινά από την Αλεξανδρούπολη, θα φτάνει στην Ορεστιάδα 17:20, θα πηγαίνει στο Ορμένιο στις 18:00, θα επιστρέφει Ορεστιάδα, και 20:45 θα πηγαίνει στη Αλεξανδρούπολη.
Στη συνέχεια, αυτό διατυπώθηκε στη Δέσμη 19 μέτρων για την ανάπτυξη του Έβρου ως εξής:
Σιδηροδρομική σύνδεση Αλεξανδρούπολης – Ορεστιάδας (προαστιακός)
Επανεκκίνηση: 21 Οκτωβρίου 2024 με 2 δρομολόγια καθημερινά
Εν τέλει, πράγματι υπό μορφή “προαστιακού” ξεκινά μόνο η σιδηροδρομική διαδρομή Αλεξανδρούπολη- Ορεστιάδα- Αλεξανδρούπολη. Για τον υπόλοιπο Βόρειο Έβρο, έως το Ορμένιο, δεν προβλέπεται ακόμη σιδηροδρομκή σύνδεση, αφού το δρομολόγιο θα γίνεται με λεωφορείο.
Η ανακοίνωση της Hellenic Train
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Επανέναρξη σιδηροδρομικών επιβατικών δρομολογίων Αλεξανδρούπολη–Ορεστιάδα–Αλεξανδρούπολη από 21.10.2024
Ο ΟΣΕ και η Hellenic Train ενημερώνουν το επιβατικό κοινό ότι, από την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024 επανέρχονται τα σιδηροδρομικά επιβατικά δρομολόγια στο τμήμα Αλεξανδρούπολη – Ορεστιάδα – Αλεξανδρούπολη, κατόπιν αποκατάστασης γραμμής και εξασφάλισης της κυκλοφορίας από τον Διαχειριστή Υποδομής Ο.Σ.Ε.
Ειδικότερα, από 21.10.2024 θα πραγματοποιούνται τα παρακάτω δρομολόγια.
- Η αμαξοστοιχία 1680 θα αναχωρεί από την Αλεξανδρούπολη (κεντρικός) στις 05:15 με τελικό προορισμό την Ορεστιάδα στις 06:53
- Η αμαξοστοιχία 1681 θα αναχωρεί από την Ορεστιάδα στις 07:10 με τελικό προορισμό στην Αλεξανδρούπολη (κεντρικός) στις 09:11
- Η αμαξοστοιχία 1682 θα αναχωρεί από την Αλεξανδρούπολη (Λιμάνι) στις 15:20 με τελικό προορισμό την Ορεστιάδα στις 17:13. Το τμήμα Ορεστιάδα – Ορμένιο υποκαθίσταται με λεωφορείο.
- Η αμαξοστοιχία 1683 θα αναχωρεί από την Ορεστιάδα στις 18:49 με τελικό προορισμό την Αλεξανδρούπολη (κεντρικός) στις 20:35. Το τμήμα Ορμένιο – Ορεστιάδα υποκαθίσταται με λεωφορείο.
Σημειώνεται ότι, στο τμήμα μεταξύ Ορεστιάδα – Ορμένιο – Ορεστιάδα τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται με λεωφορεία.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια παρακαλούμε συμβουλευτείτε τα κατά τόπους εκδοτήρια, την ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίων (https://tickets.hellenictrain.gr/), την εφαρμογή της Hellenic Train για κινητές συσκευές (HellenicTrain App), ή το 14511 (τηλέφωνο εξυπηρέτησης επιβατών) καθώς επίσης και την εφαρμογή OSE Railways για συσκευές Androids.



