Μετά το dentist pass τώρα και δωρεάν εξετάσεις καρδιάς

Συντάκτης Νewsroom 1 Φεβρουαρίου, 2023 09:50

Μετά το dentist pass τώρα και δωρεάν εξετάσεις καρδιάς

Δωρεάν εξετάσεις πρόληψης για καρδιαγγειακές νόσους ετοιμάζεται να ανακοινώσει ο υπουργός Θάνος Πλεύρης το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο πολλών προληπτικών δωρεάν εξετάσεων που ήδη έχουν ανακοινωθεί.

Ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης έχουν ετοιμάσει όλες τις λίστες των πολιτών που θα μπορούν να κάνουν τις δωρεάν εξετάσεις για την αξιολόγηση του καρδιαγγειακού κινδύνου, ώστε μετά από 1,5 με 2 μήνες να ξεκινήσει και η αποστολή των SMS.


Μετά τις δωρεάν μαστογραφίες αλλά τις εξετάσεις για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας που είναι να εφαρμοσθούν άμεσα, η διαδικασία προχωρά και για τις διαγνωστικές εξετάσεις που αφορούν στην καρδιά.

Στόχος είναι να υπάρχει πρόληψη για τις παθήσεις της καρδιάς αλλά και μια αξιολόγηση του καρδιαγγειακού κινδύνου.

Στις δωρεάν εξετάσεις της καρδιάς σε λίγο καιρό θα προχωρήσει και η διαδικασία για dentist pass, για δωρεάν εξετάσεις δοντιών σε νέα παιδιά.

Για τον λόγο αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στο οδοντιατρείο όπου θα γίνεται:

  • Έλεγχος της στοματικής υγιεινής του παιδιού
  • Φθορίωση δοντιών
  • Καθαρισμός
  • Ενημέρωση και οδηγίες στοματικής υγιεινής στα παιδιά και στους γονείς

Η διαδικασία θα είναι απλή και οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν με SMS στο κινητό του. 

Η διαδικασία θα είναι απολύτως δωρεάν ενώ οι εξετάσεις θα μπορούν να γίνουν τόσο σε δημόσιες όσο και σε ιδιωτικές δομές.

Οι πολίτες που θα ενταχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα πρόληψης θα μπορούν να επισκεφθούν δωρεάν ειδικό γιατρό, να υποβληθούν σε κλινική εξέταση αλλά και να κάνουν δωρεάν εξετάσεις για την αξιολόγηση του καρδιαγγειακού κινδύνου. 

dikaiologitika.gr


Συντάκτης Νewsroom 1 Φεβρουαρίου, 2023 09:50

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV