Με την Νίκη της Σαμοθράκης η νέα φανέλα της Εθνικής Ελλάδας 

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 19 Απριλίου, 2024 09:55

Με την Νίκη της Σαμοθράκης η νέα φανέλα της Εθνικής Ελλάδας 

Η νέα φανέλα της Εθνικής ομάδας παρουσιάστηκε χθες, Πέμπτη 18 Απριλίου στο Μόναχο από την  ΕΠΟ, στην οποία πρωταγωνιστεί η πασίγνωστη Νίκη της Σαμοθράκης. 

Η φανέλα διατηρεί τα χρώματα της χώρας μας και κυριαρχεί το λευκό, ενώ υπάρχουν και λεπτομέρειες σε χρωματισμούς του γαλάζιου. Στη δεξιά πλευρά της εμφάνισης υπάρχει το περίφημο γλυπτό, η Νίκη της Σαμοθράκης.

Η εικόνα του αγάλματος της «φτερωτής Θεάς», η οποία αποτυπώνεται στη δεξιά πλευρά της νέας φανέλας της Εθνικής, θα συνοδεύει τους διεθνείς ποδοσφαιριστές στις προσπάθειές τους και ευχή όλων είναι να τους δώσει «φτερά» και να τους ωθήσει σε σημαντικές επιτυχίες, αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΠΟ.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ


«Με πρωταγωνίστρια την εμβληματική Νίκη της Σαμοθράκης, το περίφημο γλυπτό της ελληνιστικής εποχής, παρουσιάστηκε η νέα εμφάνιση της Εθνικής Ομάδας σε φαντασμαγορική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο από την εταιρεία 11teamsports.

Η εικόνα του αγάλματος της «φτερωτής Θεάς», η οποία αποτυπώνεται στη δεξιά πλευρά της νέας φανέλας της Εθνικής, θα συνοδεύει τους διεθνείς ποδοσφαιριστές στις προσπάθειές τους και ευχή όλων είναι να τους δώσει «φτερά» και να τους ωθήσει σε σημαντικές επιτυχίες.

Η Νίκη της Σαμοθράκης εκτίθεται στο Μουσείο του Λούβρου από το 1884 και είναι μία από τις τρεις φτερωτές Νίκες που βρέθηκαν στον Ναό της Σαμοθράκης. Αποτέλεσε δε, τη βασική πηγή έμπνευσης και προέλευσής του σήματος της NIKE, γνωστού ως Swoosh (συμβολίζει τον ήχο που προκαλείται από το φύσημα του ανέμου και τη ροή του νερού).

Στο αριστερό μέρος της λευκής εμφάνισης της Εθνικής Ομάδας εμφανίζονται, σε πλήρη συμμετρία, δύο ρίγες στα χρώματα του εθνόσημου σαν μια νοητή συνέχεια του. Στο κάτω αριστερό μέρος της εμφάνισης και επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 ετών από την κατάκτηση του EURO 2004, απεικονίζεται η απονομή του τροπαίου στην Εθνική Ομάδα. Αξίζει να σημειωθεί πως ειδικά για τις νέες εμφανίσεις της Εθνικής Ομάδας, το Swoosh θα είναι χρώματος ασημί, δηλαδή στο ίδιο χρώμα με το σχέδιο της Νίκης της Σαμοθράκης, αλλά και του επετειακού «patch», προσφέροντας μια μοναδική χρωματική ομοιομορφία».


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 19 Απριλίου, 2024 09:55

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV