Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να πληρωθούν οι τευτλοπαραγωγοί

Συντάκτης Νewsroom Δεκέμβριος 12, 2017 10:29

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να πληρωθούν οι τευτλοπαραγωγοί

Αναμένεται τις επόμενες ημέρες να πληρωθούν οι τευτλοπαραγωγοί τα 10.200.000 ευρώ, για την παραγωγή που παρέδωσαν το 2017 στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ).

Η τράπεζα Πειραιώς δέχτηκε να πληρώσει τους παραγωγούς και προχώρησε στη δέσμευση ποσοτήτων ζάχαρης σαν «εγγύηση» από τα εργοστάσια σε Ορεστιάδα και Πλατύ.

Σε δηλώσεις που έκανε στον ΑγροΤύπο ο τευτλοπαραγωγός κ. Παύλος Μπογιαννίδης, «κάτι αντίστοιχο έκανε και στο παρελθόν η ΑΤΕ. Εμείς βλέπουμε θετικά τη πρωτοβουλία της τράπεζας Πειραιώς για να βοηθήσει στην εξόφληση των οφειλών της ΕΒΖ προς τους παραγωγούς. Εκτιμούμε ότι μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να γίνει η πληρωμή.

Αν τελικά γίνει η πληρωμή μέχρι το τέλος του 2017 θα έχει θετικό αντίκτυπο για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο. Αυτή ήταν η συμφωνία της ΕΒΖ με τους τευτλοπαραγωγούς. Αν τηρηθεί αυτή η συμφωνία και αφού οι παραγωγοί πάρουν τα χρήματά τους δεσμευόμαστε να μας πει η διοίκηση του εργοστασίου πόσες χιλιάδες στρέμματα θα ήθελε να καλλιεργηθούν και εμείς δεσμευόμαστε ότι θα τα καλλιεργήσουμε. Η καλλιέργεια τεύτλων μπορεί να «αναστηθεί» στην χώρα μας και να αυξηθούν τα στρέμματα καλλιέργειας».

Με πληροφορίες από agrotypos.gr


Συντάκτης Νewsroom Δεκέμβριος 12, 2017 10:29
RadioEvrosAPPS

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV

upart300

Πρωτοσέλιδα

Εγγραφείτε στο Newsletter