Με μικρή καθυστέρηση και προβλήματα η διανομή πετρελαίου στον Έβρο

Συντάκτης Νewsroom 15 Οκτωβρίου, 2019 16:34

Με μικρή καθυστέρηση και προβλήματα η διανομή πετρελαίου στον Έβρο

Ξεκίνησε σήμερα, Τρίτη 15 Οκτωβρίου, η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης

Οι καταναλωτές μπορούν να προμηθεύονται κανονικά πετρέλαιο με χειρόγραφες αποδείξεις, όπως γινόταν, μέχρι τον Δεκέμβριο από το βυτίο. Τα προβλήματα ωστόσο δεν εκλείπουν, καθώς όπως ανέφερε στον αέρα του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ η πρόεδρος βενζινοπωλών Β. Έβρου Βάσω Καλαϊτζή, υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες για όσους επαγγελματίες θέλουν να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης για τις επιχειρήσεις τους, καθώς σε αυτήν την περίπτωση δεν επιτρέπονται τα χειρόγραφα τιμολόγια. Οι πρατηριούχοι αναζητούν λύση στο θέμα και αναμένουν παρέμβαση του Υπουργού, οπότε προσωρινά μόνο οι απλοί καταναλωτές λιανικής μπορούν να το προμηθευτούν και όχι οι επιχειρήσεις λόγω τιμολογίων.

Ακόμη οι πρατηριούχοι οφείλουν να έχουν εμπορικό πρόγραμμα στα πρατήρια τους για να εκδίδουν τιμολόγια, κάτι που ισχύει από την αρχή της χρονιάς, ωστόσο υπάρχει πρόβλημα εγκατάστασης της συγκεκριμένης εφαρμογής.

Ωστόσο οι καταναλωτές μπορούν από σήμερα να δίνουν τις παραγγελίες τους στα πρατήρια, αν και στον Έβρο εκτός από τις περιοχές που βρίσκονται πολύ κοντά στην Αλεξανδρούπολη, τα πρατήρια δεν έχουν εφοδιαστεί ακόμη με πετρέλαιο και αυτό διότι από σήμερα κάνουν εκτελωνισμό οι εταιρίες για να παραδώσουν στα πρατήρια. Ωστόσο το πιθανότερο είναι ότι μέχρι σήμερα αργά το βράδυ θα αρχίσουν να παραλαμβάνουν κάποια πρατήρια στην περιοχή πετρέλαιο, οπότε θα ξεκινήσει η διανομή με έναν πιο αργό ρυθμό από αύριο.

Αναφορικά για την τιμή, στις μεγάλες ποσότητες θα ξεκινήσει από το ποσό των 1,07 ευρώ έως 1,10, οπότε στα 1000 λίτρα η τιμή θα είναι 1.070 έως 1.100 ευρώ, αναλόγως την ποσότητα που θα παραλάβει ο πελάτης.


Συντάκτης Νewsroom 15 Οκτωβρίου, 2019 16:34

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV