Με δύο… Κατερίνες κορυφώνονται τα φετινά “Ορέστεια 2024”

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 29 Μαΐου, 2024 11:33

Με δύο… Κατερίνες κορυφώνονται τα φετινά “Ορέστεια 2024”

Οι προετοιμασίες και οι πρώτες ανακοινώσεις για τα “Ορέστεια 2024” ήδη ξεκίνησαν, με τον Δήμο να κάνει σταδιακά γνωστά τα όσα θα παρακολουθήσουμε στις επετειακές εκδηλώσεις για την ίδρυση της πόλης

Οι εκδηλώσεις φέτος θα είναι εφταήμερες, θα ξεκινήσουν την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 24 Ιουνίου, και θα διαρκέσουν ολόκληρη την εβδομάδα μέχρι και την Κυριακή 30 Ιουνίου, με την τελευταία ημέρα να αποτελεί και την κορύφωση των εκδηλώσεων.

Την τελευταία μέρα των “Ορεστείων” θα βρεθεί στην Ορεστιάδα και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εγκαινιάσει τη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης & Τεχνολογίας ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ που λειτουργεί από το 2022 στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Καστανεών και θα αναγορευτεί σε Επίτιμη Δημότισσα Ορεστιάδας, όπως είχε αποκαλύψει αποκλειστικά το ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ.


Την Κυριακή οι εκδηλώσεις θα κλείσουν το βράδυ με μια συναυλία, με πληροφορίες του radioevros.gr να αναφέρουν ότι η καλλιτέχνιδα που θα έχει την ευκαιρία να ακούσει ζωντανά το κοινό της Ορεστιάδας είναι η Κατερίνα Κούκα.

Καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας οι εκδηλώσεις των “Ορεστείων” θα περιλαμβάνουν τοπικούς φορείς και συλλόγους αλλά και τα τμήματα της πρώην ΔΗΚΕΠΑΟ που θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την δουλειά και το έργο τους.

Επιπρόσθετα, όπως ήδη ανακοινώθηκε, στο πλαίσιο των “Ορεστείων 2024” θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός μικροδιηγήματος για παιδιά και για ενήλικες με θέμα την Ορεστιάδα, όπως ανακοινώθηκε ήδη από την Δημοτική Αρχή:

Διαγωνισμός μικροδιηγήματος για παιδιά και ενήλικες

Ο Δήμος Ορεστιάδας σε συνεργασία με την ποιήτρια, κα Μαρία Μπουρμά, διοργανώνει διαγωνισμό μικροδιηγήματος για παιδιά και για ενήλικες με θέμα την Ορεστιάδα στο πλαίσιο των Ορεστείων 2024. Οι συμμετέχοντες καλούνται να γράψουν ένα μικροδιήγημα (έως 400 λέξεις) με θέμα την όμορφη πόλη μας και μπορούν να βασιστούν είτε στην ιστορία της πόλης είτε σε πρόσωπα, γεγονότα, μνημεία του τόπου ή ό,τι αυτοί επιθυμούν.

Οι διαγωνιζόμενοι θα χωριστούν σε δύο ηλικιακές κατηγορίες: παιδιά-έφηβοι (έως 17 ετών) και ενήλικες (από 18 ετών).

Σε κάθε κατηγορία θα διακριθεί ένα διήγημα ανάλογα με την συμμετοχή, τα οποία και θα βραβευτούν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024 στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ορεστιάδας. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και ανοιχτή προς όλους τους ενδιαφερόμενους. Προθεσμία υποβολής κειμένων 21/6/2024. Οι συμμετοχές θα αποστέλλονται στο e-mail: [email protected] μαζί με τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, ηλικία, τηλέφωνο επικοινωνίας). Σε περίπτωση ανήλικων συμμετεχόντων, θα επισυνάπτεται και υπεύθυνη δήλωση από τους γονείς/κηδεμόνες ότι επιτρέπουν τη συμμετοχή του τέκνου τους στον διαγωνισμό μικροδιηγήματος.

Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από:

– την Μαρία Μπουρμά, ποιήτρια, διδάσκουσα δημιουργική γραφή, γραμματέα Φιλολογικού Ομίλου Ελλάδος

-τον Βασίλη Ρούβαλη, συγγραφέας, δημοσιογράφο, διδάσκοντα δημιουργικής γραφής

-τον Αντώνη Χαριστό συγγραφέα, πρόεδρο Φιλολογικού Ομίλου Ελλάδος


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 29 Μαΐου, 2024 11:33
Swiss Approval

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV