Ο Β. Μαυρίδης και ο Τ. Θεοδωρικάκος στον ίδιο χώρο, ένα χρόνο μετά

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 21 Ιανουαρίου, 2023 18:01

Ο Β. Μαυρίδης και ο Τ. Θεοδωρικάκος στον ίδιο χώρο, ένα χρόνο μετά

Συναντήθηκαν τελικά επί ουδέτερου εδάφους και όχι στην… απαγορευμένη ζώνη του Δήμου Ορεστιάδας. Ο λόγος για το δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο.

Ένα χρόνο μετά την πολυσυζητημένη και πολλάκις υποσχόμενη, διαρκώς αναβληθείσα και εν τέλει απραγματοποίητη επίσκεψη Θεοδωρικάκου στο δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας, οι δύο άντρες βρέθηκαν στην Αλεξανδρούπολη στο πλαίσιο της σημερινής επίσκεψης του υπουργού μαζί με 27 πρέσβεις και εκπροσώπους χώρων της ΕΕ, για να ενημερωθούν για το μέγα ζήτημα του προσφυγικού/μεταναστευτικού προβλήματος και να δουν όλοι μαζί από κοντά τον περίφημο φράχτη (βλ. σχετικά ΕΔΩ).


Λέξεις τύπου “εμπαιγμός”, “απαξίωση” και άλλες σχετικές κυριαρχούσαν μέχρι πριν λίγους μήνες από πλευράς δημοτικής αρχής κατά του κ. Θεοδωρικάκου αλλά και γενικά των κυβερνητικών πρακτικών που εφαρμόστηκαν αγνοώντας την τοπική κοινωνία στην υπόθεση ΚΥΤ-ΠΡΟΚΕΚΑ. Σήμερα οι ίδιες έννοιες εξακολουθούν να υφίστανται άραγε, και από ποια αφετηρία προς ποία κατεύθυνση, απεύθυνση ή προορισμό;

Στην ουσία πάντως της σημερινής επίσκεψης Θεοδωρικάκου, αυτό που θέλει η κυβέρνηση να περάσει ως μήνυμα και με αυτό τον τρόπο προβάλλεται από στελέχη της, όπως και ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος δηλώνει συνοδεία της κάτωθι φωτογραφίας, έχει ως εξής:

“Τα κράτη της Ευρώπης επιδεικνύουν αλληλεγγύη, ενότητα και αποφασιστικότητα στη φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων στον Έβρο για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και στις αρχές του ανθρωπισμού.

Αυτό είναι το μήνυμα της συνάντησης που πραγματοποιήσαμε με 27 πρέσβεις κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνδεδεμένων με τη Συνθήκη Σένγκεν, της Βρετανίας και της Ελβετίας, υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης”.


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 21 Ιανουαρίου, 2023 18:01

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV