Μαυρίδης: Αποχέτευση Βύσσας και φυσικό αέριο αναβαθμίζουν τον Δήμο

Συντάκτης Νewsroom 20 Μαΐου, 2020 18:19

Μαυρίδης: Αποχέτευση Βύσσας και φυσικό αέριο αναβαθμίζουν τον Δήμο

Στο Ράδιο Έβρος και τη Σταυρούλα Αγελαδαράκη μίλησε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης σχετικά με δύο έργα πνοής για τον Δήμο που οι κάτοικοι σε λίγο καιρό θα δουν θα να υλοποιούνται

Αρχικά ο κ. Μαυρίδης μίλησε για την πορεία της εγκατάστασης του δικτύου φυσικού αερίου στην πόλη της Ορεστιάδας όπου εδώ και λίγες ημέρες εκδόθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης του έργου γεγονός που είχε καθυστερήσει περίπου 8 μήνες καθώς οι εθνικές εκλογές του περσινού καλοκαιριού είχαν “παγώσει” τις διαδικασίες. Ο κ. Μαυρίδης απέδωσε τα εύσημα στην νέα διοίκηση της ΔΕΔΑ για την επίσπευση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας στα τέλη του τρέχοντος μήνα διατηρώντας ταυτόχρονα τις επιφυλάξεις για εμπλοκές σε αυτή τη φάση του έργου.

Σε περίπτωση που βρεθεί ανάδοχος για το έργο ο Δήμαρχος Ορεστιάδας εξέφρασε την πεποίθηση ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2021 θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες συνδέσεις στο δίκτυο καθώς η τεχνολογία επιτρέπει την σύνδεση των νοικοκυριών ταυτόχρονα με την ανάπτυξη του δικτύου που θα έχει συνολικό μήκος 59,5 χιλιόμετρα.

Υπογράφηκε σήμερα η σύμβαση για την αποχέτευση της Βύσσας

Ο κ. Μαυρίδης μίλησε ,μεταξύ άλλων, και για την σημερινή υπογραφή της σύμβασης της ΔΕΥΑΟ ύψους 12.635.000 ευρώ με την ανάδοχο εταιρεία για κατασκευή αποχέτευσης στη Νέα Βύσσα. Το έργο όπως υποστήριξε ο Δήμαρχος Ορεστιάδας είναι το μεγαλύτερο έργο υποδομής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου και έρχεται σε συμμόρφωση των Ευρωπαϊκών Οδηγιών με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος ενώ πρόκειται να λύσει ένα τεράστιο πρόβλημα, αναβαθμίζοντας την κοινότητα της Νέας Βύσσας ξεκινώντας μάλιστα την υλοποίηση του από τον επόμενο μήνα.


Συντάκτης Νewsroom 20 Μαΐου, 2020 18:19

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV