Φ. Μάρης και Σ. Γαλατσίδας στο Ράδιο Έβρος για τις μετεγγραφές στο ΔΠΘ

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 30 Νοεμβρίου, 2021 12:46

Φ. Μάρης και Σ. Γαλατσίδας στο Ράδιο Έβρος για τις μετεγγραφές στο ΔΠΘ

Καθησυχαστικοί εμφανίστηκαν και με “αναμενόμενα” τα δεδομένα, όπως ανέφεραν, τόσο ο Αντιπρύτανης κ. Φώτης Μάρης όσο και ο Κοσμήτορας κ. Σπύρος Γαλατσίδας φιλοξενούμενοι σήμερα στο Ράδιο Έβρος και στις εκπομπές “Πρωινή Περιπολία” και “Εβροσκόπιο” αντίστοιχα, αναφορικά με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν για τις μετεγγραφές φοιτητών.

Φ. Μάρης: “αναμενόμενο το φαινόμενο”

Ο κ. Μάρης, Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του ΔΠΘ, είπε πως συνολικά η διαδικασία των μετεγγραφών είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση 688 φοιτητών ενώ οι φοιτητές που έρχονται στα τμήματα του Πανεπιστημίου είναι 116. Χαρακτήρισε “αναμενόμενο το φαινόμενο” των μεταγραφών ενώ εμφανίστηκε καθησυχαστικός καθώς “οι φοιτητές που φαίνεται πως φεύγουν, ουδέποτε ήρθαν να φοιτήσουν, κυρίως για οικονομικούς λόγους“, όπως ανέφερε.


Πιο εξειδικευμένα, πρόσθεσε ότι τα μεγάλα τμήματα χάνουν περισσότερους φοιτητές σε σχέση με τα μικρά ενώ επισήμανε ότι ολοκληρώθηκε έγκαιρα το στεγαστικό επίδομα προς τους δικαιούχους φοιτητές χαρακτηρίζοντας σημαντική την ύπαρξη των εστιών, για τους φοιτητές που διαμένουν εκεί, καθώς “διαφορετικά πιθανόν δε θα σπούδαζαν“, όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Τέλος ο κ. Μάρης σημείωσε πως υπάρχει πρόθεση να δημιουργηθούν 350 κλίνες στην Κομοτηνή και 250 στην Αλεξανδρούπολη.

Ακούστε αναλυτικά:

_________________

Σ. Γαλατσίδας: “εικονική η εντύπωση που δημιουργήθηκε”

Από την πλευρά του ο Κοσμήτορας των Σχολών Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας ΔΠΘ Ορεστιάδας κ. Σπύρος Γαλατσίδας δήλωσε πως “κοιτάζοντας τους αριθμούς δημιουργήθηκε μια εικονική εντύπωση“, σημειώνοντας πως αυτές οι μετεγγραφές αναμένονταν, καθώς από τους 25 φοιτητές που εγγράφηκαν αρχικά στο Τμήμα Δασολογίας παρακολουθούν οι 12 και μόνον ένας αιτήθηκε μετεγγραφή, άρα οι υπόλοιποι ήταν βέβαιο ότι εγγράφηκαν για να μετεγγραφούν σε άλλη σχολή στη συνέχεια, λόγω οικονομικών κριτηρίων που πληρούσαν. Αντίστοιχα στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης από τους 80 που εισήχθησαν ολοκλήρωσαν την εγγραφή τους περίπου 50-60, από τους οποίους παρακολουθούν τα μαθήματα τελικά οι 40-45. Επομένως και σ΄ αυτή την περίπτωση οι υπόλοιποι εγγράφηκαν για να έχουν δικαίωμα μετεγγραφής λόγω οικονομικών προβλημάτων ή κοινωνικών κριτηρίων.

Σε σχετική ερώτηση για το σύνολο των φοιτητών που φοιτούν σήμερα στα Τμήματα του ΔΠΘ στη Νέα Ορεστιάδα, ο κ. Γαλατσίδας σημείωσε πως εγγεγραμμένοι είναι περίπου 650 στη Δασολογία και 800 στην Αγροτική Ανάπτυξη, επομένως οι ενεργοί φοιτητές σήμερα είναι περίπου 1400-1450 στα δύο τμήματα της πόλης.

Ακούστε αναλυτικά:


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 30 Νοεμβρίου, 2021 12:46

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV