Μάγεψε χθες το Κάστρο του Πυθίου!

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 4 Αυγούστου, 2020 20:32

Μάγεψε χθες το Κάστρο του Πυθίου!

Μάγεψε χθες ντόπιους και επισκέπτες υπό το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου το Κάστρο του Πυθίου

Χθες, με αφορμή της εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου και το Υπουργείο Πολιτισμού, το Κάστρο του Πυθίου άνοιξε για το κοινό σε μια υπέροχη εκδήλωση και χάρισε μια μοναδική βραδιά σε όσους το επισκέφθηκαν χθες, Δευτέρα, από τις 10 έως τις 12 το βράδυ.

Ο ελαφρώς μυστηριακός φωτισμός σε συνδυασμό με την μουσική υπόκρουση του “Κονσέρτο για πιάνο 1 και 2” του Σοπέν δημιούργησαν ένα μαγικό κλίμα ενώ ακούστηκαν αποσπάσματα βυζαντινών ιστορικών που αναφέρονται στο μνημείο και σε καταστάσεις που εκτυλίχθηκαν στο περιβάλλον του. Παράλληλα ο Γιάννης Χατζηγιάννογλου έψαλλε το “Απόστολοι εκ περάτων” από τα εξαποστειλάρια της Θεοτόκου που αποτελεί έναν “μαγικό ύμνο στην Παναγία” όπως περιέγραψε στο radioevros.gr η Λίλα Σαμπανοπούλου, αρχαιολόγος και Προϊσταμένη του Τμήματος Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου.


Αναφορικά με την μεγάλη προσέλευση του κόσμου στην χθεσινή εκδήλωση η κ. Σαμπανοπούλου ανέφερε πως ξεπέρασε τις προσδοκίες και πως η εκδήλωση προκάλεσε συγκίνηση στο κοινό και ιδιαίτερα στους μεγαλύτερους σε ηλικία – μάλιστα κάποιες κυρίες φύγανε δακρυσμένες.

Στην ερώτηση αν η χθεσινή εκδήλωση αποτελεί ένα καλό έναυσμα για την περαιτέρω αξιοποίηση του μνημείου η κ. Σαμπανοπούλου δήλωσε πολύ χαρακτηριστικά “τα μνημεία αξιοποιούν εμάς!

Το Κάστρο του Πυθίου θα είναι πλέον ανοιχτό για το κοινό κάθε Τρίτη και Κυριακή.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 4 Αυγούστου, 2020 20:32

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV