Διδυμότειχο: Η “λύση” του 3ου Δημοτικού Σχολείου και οι αντιρρήσεις γονέων & κηδεμόνων

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 27 Μαΐου, 2021 07:31

Διδυμότειχο: Η “λύση” του 3ου Δημοτικού Σχολείου και οι αντιρρήσεις γονέων & κηδεμόνων

Συνεχίζονται στο Διδυμότειχο οι αντιδράσεις για το φλέγον ζήτημα της αναζήτησης “στέγης” για τα δυο πανεπιστημιακά τμήματα – το υπάρχον την Νοσηλευτικής και το νέο που αναμένεται της Ψυχολογίας – και το θέμα της μετεγκατάστασης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου.

Την Δευτέρα πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την σύγκληση του οποίου ζήτησε η Αντιπολίτευση του Δήμου με σκοπό να συζητηθεί το θέμα, μια συνεδρίαση όπου ακούστηκαν πολλές απόψεις, προτάσεις και διαφωνίες δεν οδήγησε ωστόσο σε κάποιο αποτέλεσμα ούτε και στην επίσημη κατάθεση κάποιας άλλης πρότασης με τον επικεφαλής της Αντιπολίτευσης και πρώην Δήμαρχο Διδυμοτείχου Χρήστο Τοκαμάνη να ζητά διακοπή και εκ νέου συνεδρίαση κάτι που δεν έγινε δεκτό από το Σώμα μετά από ψηφοφορία.

Με αυτά τα δεδομένα παραμένει στο τραπέζι η πρόταση για την προσωρινή μετεγκατάσταση του 3ου Δημοτικού ώστε στο κτήριο να στεγαστούν για ένα χρόνο τα πανεπιστημιακά τμήματα και έπειτα από την πάροδο ενός χρόνου τα τμήματα να μεταφερθούν στα, έτοιμα πλέον, κτήρια πίσω από τον σιδηροδρομικό σταθμό. Σε αυτό το σενάριο, μαθητές, δάσκαλοι αλλά και ο φορητός υλικοτεχνικός εξοπλισμός του 3ου δημοτικού θα μεταφερθεί για αυτό το χρονικό διάστημα στο κτήριο το οποίο στέγαζε την Νοσηλευτική δίπλα στο δημαρχείο με τρία από τα τμήματα να μεταφέρονται σε αίθουσες του 4ου δημοτικού. Παρεμβάσεις θα γίνουν στο κτήριο για να είναι κατάλληλο να φιλοξενήσει προσωρινά το 3ο δημοτικό, αλλά προσωρινές παρεμβάσεις θα γίνουν και στο κτήριο του 3ου δημοτικού, οι οποίες δεν θα αλλοιώσουν μόνιμα τους χώρους τόνισε ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου.

Το κτήριο του 3ου Δημοτικού θεωρείται το μόνο κατάλληλο στην περιοχή καθώς η “προσωρινή στέγη” των δύο πανεπιστημιακών τμημάτων πρέπει να είναι άμεσα διαθέσιμη για λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο δηλαδή πρέπει να εν λειτουργία εκπαιδευτική δομή και να είναι χώρος μεγαλύτερος από το τωρινό κτήριο της σχολής, προϋποθέσεις που πληροί μόνο το κτήριο του 3ου Δημοτικού όπως εξήγησε αναλυτικά μιλώντας σήμερα στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην εκπομπή “Εντός τόπου και χρόνου” ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ενώ ανέφερε και πως υπάρχει ο κίνδυνος να χαθούν και τα δύο τμήματα για την πόλη σε περίπτωση που δεν γίνει δυνατό να βρεθεί άμεσα ένα κτήριο για προσωρινή στέγαση των τμημάτων. Αναμένεται την Πέμπτη να πραγματοποιηθεί συνάντηση του δημάρχου Διδυμοτείχου με τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης η οποία αναβλήθηκε.

Τις αντιρρήσεις τους για την μετεγκατάσταση του σχολείου εκφράζουν τα μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού σχολείου Διδυμοτείχου. Για τους προβληματισμούς και τους λόγους που δεν είναι σύμφωνοι σε αυτοί την πρόταση μίλησε στην συνέχεια στο “Εντός τόπου και χρόνου” η γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Ουρανία Νταπιάτη. Αρχικά απαντώντας στα όσα ανέφερε νωρίτερα στον αέρα της εκπομπής ο Δήμαρχος, η κ. Νταπιάτη εξήγησε ότι το θέμα δεν είναι προσωπικό ενώ για την συμμετοχή των παιδιών στις διαμαρτυρίες των γονέων και κηδεμόνων ανέφερε πως τα παιδιά ζήτησαν από μόνα τους να εκφραστούν και να συμμετέχουν και θεώρησαν ότι είναι σωστό να ακουστεί η φωνή τους.

Στην συνέχεια η γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων μίλησε για το σκεπτικό και τους λόγους που αντιδρούν στην μεταφορά, κατέστησε ξεκάθαρο πως αυτό δεν συνδέεται με την εγκατάσταση των τμημάτων στην πόλη και την ανάπτυξη του τόπου, την οποία επιθυμούν και στηρίζουν όμως αυτό να μην γίνει σε κόστος της εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου. Αυτό που ζητούν από τους αρμοδίους είναι να παραμείνει το σχολείο ως έχει, να ετοιμαστούν κατάλληλα κτήρια για στέγαση τμημάτων και να δοθεί για τον σκοπό αυτό μία χρονική παράταση στην δημοτική αρχή από το αρμόδιο υπουργείο ή έστω να γίνουν παρεμβάσεις σε κτήρια τα οποία αν είναι ενεργά ως υπηρεσίες, στεγάζουν ενήλικες. Ακόμη η κ. Νταπιάτη ανέφερε πως ήδη το θέμα έχει επηρεάσει την λειτουργία του σχολείου ενώ τέλος δήλωσε πως ως θεσμικό όργανο θα κάνουν ό,τι χρειαστεί περαιτέρω για το ζήτημα.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 27 Μαΐου, 2021 07:31

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV